0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lærerformand Gordon Ørskov Madsen er en glad mand, nu hvor skolerne genåbner. Men han vil holde fokus på, at pandemien ikke løber løbsk. Arkiv.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gordon Ørskov om genåbningsaftale: Der venter et stort arbejde med klassefællesskabet

Nattens aftale om at genåbne skolerne fuldt ud er en gave til skolerne, der dog får travlt, siger lærernes formand, Gordon Ørskov Madsen. Skoleledernes formand, Claus Hjortdal, lægger vægt på, at man for alt i verden skal undgå, at skoler må lukke på grund af smitte.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Alle elever i grundskolen kan nu komme helt tilbage i klasseværelset. Det fremgår af en aftale, som blev indgået natten til tirsdag.

Det betyder, at både alle afgangselever og alle elever i 5.-8. klasse får 100 procent fremmøde i skolerne. De mindre klasser er som bekendt allerede fuldt tilbage.

Og aftalen fik lærerformand Gordon Ørskov Madsen til at drage et lettelsens suk. Men nu har han blikket rettet mod den store opgave, der venter.

»Vi er glade. Der venter et kæmpe arbejde med trivslen nu, for der kommer børn i skole, der ikke har været der på fuld tid i en evighed. Der er stor forskel på at have været lidt i skole og så at skulle afsted hver dag. Så der er noget socialt, der skal håndteres, når man skal have undervisningen i et klassefællesskab til at fungere igen. Det er vigtigt nu, men det er lærerne også uddannet til,« siger han.

Lærerformanden lægger vægt på, at genåbningen skal forløbe trygt for alle.

»Nu starter der et stort planlægningsarbejde skolerne. Og der er det vigtigt, at vi får mulighed for at lave lokale, fleksible løsninger, så det forløber trygt for alle. Men først og fremmest er jeg glad for, at man har prioritet børnene. Det er helt påkrævet, at skolerne åbner nu,« siger han.

Forventer du, at det bliver en normal skolegang fra på torsdag?

»Vi ved jo endnu ikke, om det bliver helt normalt. Det må tiden vise, men jeg håber, at der bliver plads til, at skolerne kan indrette sig efter den virkelighed, de er i.«

Ørskov Madsen udtrykker dog også en bekymring for, at man skal holde pandemien i skak. Det bliver en fælles opgave, understreger han.

»Vi er først og fremmest glade, men vi har også en bekymring i os om, at det hele ikke må løbe løbsk nu. Vi skal undgå en omfattende smitte. Vi har det alle forskelligt med det her, nogle er nervøse og det er forståeligt. Så lad os nu tage hensyn til hinanden, og lad skolerne få lokal beslutningskraft.«

Hjortdal: Fokus på hygiejne

Hos Skoleledernes formand, Claus Hjortdal, er der også glæde at spore. Han siger dog, at ikke alle skoler bliver klar til torsdag.

»Der står i aftalen, at skolerne kan åbne fra torsdag, ikke at de skal. Men nu forventer alle, at de åbner. Men sådan er verden. Vi skal have ændret nogle klasser, der kører fjernundervisning, og nogle der kører udeundervisning. Der bliver lidt travlt, så nogle vil nok vente til fredag eller mandag med at åbne,« siger han.

Han mener, at fokus nu skal være på, at skolerne ikke må lukke ned igen.

»Vi skal holde meget fokus på afspritning, rengøring og test. Det værste ville være, at vi nu skulle til at lukke skoler ned, nu hvor vi lige er kommet tilbage. Så vi skal virkelig tænke os om,« siger han.

Aftalen blev lavet af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden