0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Iværksætteri bør komme på skoleskemaet i folkeskolen, lyder det i et nyt udspil fra Venstre. (Arkivfoto)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre foreslår iværksætteri på skoleskemaet

I et nyt udspil foreslår Venstre tre punkter, der skal hjælpe til med at styrke iværksætteri i Danmark. Blandt andet bør elever i folkeskolen blive undervist i iværksætteri, lyder det.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Med et nyt politisk udspil vil Venstre sætte skub under iværksætteriet i Danmark.

Det skal blandt andet ske ved at sætte iværksætteri på skoleskemaet og gøre det nemmere for små virksomheder at vinde offentlige udbud.

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Udspillet fra det største oppositionsparti indeholder tre punkter.

Det ene drejer sig om at lægge større vægt på iværksætteri og entreprenørskab på tværs af det danske uddannelsessystem, herunder i folkeskolen.

Venstre argumenterer for, at det vil skabe en stærkere iværksætterkultur blandt unge, skabe flere nye virksomheder og forbedre unges kompetencer, i forhold til hvad der efterspørges på arbejdsmarkedet.

Konkret vil Venstre tilføre flere midler til Fonden for Entreprenørskab, så den over en årrække kan assistere kommunerne, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser med at udarbejde strategier for entreprenørskab i undervisningen.

»Det at starte virksomhed er heldigvis ikke noget, der er udelukkende er forbeholdt universitetsstuderende i storbyen. Vi har brug for at få alle gode idéer og viljestærke mennesker i spil,« siger Torsten Schack Pedersen, der er Venstres erhvervsordfører.

Kæmpestor indkøbsliste

I Dansk Erhverv, der er landets næststørste erhvervsorganisation, hilser man Venstres forslag velkommen.

»Det er vigtigt, at vi får flere unge til at interessere sig for iværksætteri. Det kan blandt andet gøres ved at styrke Fonden For Entreprenørskabs projekter, der hjælper unge i gang med at stifte virksomhed«, siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

De to andre punkter i udspillet dækker over at sætte gang i iværksætteriet i landdistrikter og gøre offentlige udbud nemmere tilgængelige for små firmaer.

I forhold til det sidste punkt foreslår Venstre konkret, at der kommer klarere rammer for offentlig-private partnerskaber, og at forpligtigelsen til at opdele udbud i mindre delopgaver og vægte udbydere, der involverer iværksættere i opgaveløsningen, skærpes, når udbudsloven skal revideres til næste år.

»Det offentlige har en kæmpestor indkøbsliste hvert år, og der er mange hensyn at tage, når staten finder pungen frem. Men der bliver for ofte kun handlet i de helt store supermarkeder. Gode løsninger og ikke kun størrelse skal være en prioritet, så mindre erhvervsdrivende også kan komme ind på markedet,« siger Torsten Schack Pedersen.

I forbindelse med præsentationen af udspillet er Torsten Schack Pedersen og Tommy Ahlers (V) mandag på besøg hos iværksætterfirmaet AquaGreen fra Roskilde.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden