0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

De ældste elever kan komme i skole igen flere steder i landet. Også efterskoleelever kan se frem til et gensyn, oplyser regeringen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen genåbner skoler for afgangselever i flere landsdele

Regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er enige om den næste fase af genåbning af skolerne. Afgangselever på grundskoler får lov at komme tilbage i skole i flere landsdele. Også nogle efterskoler får lov at genåbne.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen har onsdag formiddag fremlagt en plan for en delvis genåbning af skoler i udvalgte områder med lave smittetal.

I 19 kommuner i Nord- Midt- og Vestjylland får afgangselever og efterskoleelever lov til at komme tilbage, mens der er tale om en fuld genåbning af skolevæsnet på Bornholm. De nye tiltag gælder fra 1. marts.

Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde.

Det er en del af aftalen, at vi skal se på, om vi kan åbne yderligere efter 15. marts

Grundskolens afgangselever vil dog stadig skulle modtage fjernundervisning. Ifølge aftaleteksten må de nemlig kun møde på skolens matrikel 50 procent af tiden.

Hyppige test

For alle landsdele gælder det, at alle elever over 12 år bliver anbefalet at lade sig teste to gange om ugen, hvis de vil tilbage på skolernes matrikel. Testningen vil foregå ved brug af nye og mere skånsomme testtyper, skriver regeringen i aftalen.

»Forudsætningen for en succesfuld genåbning er, at der bliver testet systematisk,« siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun tilføjer, at smitteudviklingen vil afgøre, om der bliver genåbnet flere landsdele efter 15. marts.

»Vi kan ikke det hele på én gang, desværre. Men jeg mener, det er vigtigt at understrege, at vi allerede om få uger kan se på en yderligere genåbning for andre dele af landet. Marts bliver en svær måned, for det er svært at have elever siddende derhjemme,« lyder det fra undervisningsministeren.

Det er en del af aftalen mellem partierne, at der skal laves beregninger på genåbning af efterskoler i hele landet fra 15. marts.

Flere landsdele i næste fase

I aftaleteksten nævner regeringen, at det næste led i genåbningen eksempelvis kan ske i Østjylland, Vest- og Sydsjælland samt Fyn.

Teksten indeholder også en passage om, at skoler i endnu højere grad end hidtil bør gøre brug af mulighederne for, at elever, der har vanskeligheder, »kommer ind på skolen og modtager undervisning, og at elever, som mistrives, kan mødes i mindre grupper med læreren. Selvfølgelig udendørs og med afstand.«

Regeringen baserer den gradvise genåbning på en indstilling fra en særlig indsatsgruppe og sundhedsmyndighederne.

Alternativet og den samlede blå blok er ikke med i aftalen om genåbning. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sagde tirsdag, at oppositionen var blevet »smidt ud« fra forhandlingslokalet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden