0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skriver på Twitter, at coronatest af skolernes personale ikke ligger på undervisningsministeriets område.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Partier hiver ministre i samråd om lyntest på fri- og privatskoler

Mens kommunerne har ansvaret for at sikre lyntest af lærere på landets folkeskoler, må fri- og privatskoler selv udpege personale til at stå for testene. Det får blå blok og Radikale Venstre til at kalde ministre i samråd.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Partierne i blå blok og Radikale Venstre vil indkalde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd om kviktest af de mere end 8.500 lærere, pædagoger og andre ansatte på landets fri- og privatskoler.

Meldingen kommer, efter at Skolemonitor har beskrevet, at de frie grundskoler selv skal udpege personale til at stå for at lynteste lærere, pædagoger og andre ansatte på skolerne. Dermed risikerer de ansatte at skulle teste deres egne kolleger for coronavirus.

Omvendt er det kommunerne, der står for at finde personale til at teste de ansatte på landets folkeskoler to gange om ugen. Det har fået Karsten Suhr, der er formand for Danmarks Private Skoler, til at kalde situationen en »urimelig forskelsbehandling« af skolerne.

KL afviser at have ansvaret for at sikre testpersonale på fri- og privatskolerne, da KL ikke mener at have hjemmel i lovgivningen til at varetage opgaven, og henviser i stedet til Børne- og Undervisningsministeriet.

Mercado: Lærerne må ikke falde mellem to stole

Partierne i blå blok vil sammen med Radikale Venstre have undervisningsministeren og sundhedsministeren til at forklare, hvorfor de ikke har sikret ligestilling mellem de ansatte på folkeskolen og de frie grundskoler i forhold til at blive coronatestet.

På samrådet skal de desuden svare på, hvad regeringen gør og har gjort for at sikre, at kommunerne har hjemmel og økonomi til at løfte opgaven.

Konservatives undervisningsordfører, Mai Mercado, mener, at lærerne på fri- og privatskolerne er havnet mellem to stole.

»Vi er nødt til at få begge ministre i samråd for at få klarhed for, hvordan vi sikrer lærerne trygge coronatest i de frie og private skoler. Lige nu er lærerne kastebold imellem to ministerier. Det skal vi have stoppet,« skriver hun i en sms til Skolemonitor.

På Twitter skriver Pernille Rosenkrantz-Theil i et svar til Mai Mercado, at »test ikke ligger på Undervisningsministeriets område«.

Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, er ligeledes forundret over, at regeringen ikke har håndteret problematikken med testpersonale på de frie grundskoler for længst.

»Ansatte på de frie grundskoler har lige så meget krav på adgang til hurtigtest som lærerne i folkeskolen. Det er fuldstændig absurd, at vi skal til at diskutere det nu,« siger hun.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden