Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningEndnu en gang har regeringen forlænget skolernes nedlukning i kampen mod coronavirus.
Regeringen har onsdag valgt at videreføre restriktioner og skolelukninger i foreløbigt tre uger mere end hidtil planlagt. Som det ser ud nu, er der altså ikke lagt op til, at skolebørn skal tilbage i klasseværelserne før mandag 8. februar.
»Det gælder blandt andet, at børn og unge fortsat er hjemsendt fra skole. Til alle jer, der logger på undervisning hjemmefra og efterlever de her anbefalinger. Kæmpestor tak. I viser vejen,« lød det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag.
Den seneste udgave af skolelukningen, der er den længste i nyere dansk historie, har på det seneste fået en række skolefolk til at ytre bekymring om blandt andet elevernes faglige niveau.
Forleden sagde en række fagfolk til Berlingske, at nedlukningen og den megen fjernundervisning er begyndt at kunne aflæses i niveauet hos eleverne.
Og onsdag sagde Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, at man bør overveje at slække på kravene eller helt aflyse nogle af sommerens eksaminer.
»Det er vigtigt at holde fast i, at vi ikke kan sende børn til prøve i fag, de næsten ikke har fået undervisning i. Der bliver vi nødt til at gøre noget andet,« lød det fra Hjortdal over for DR.
Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har understreget, at regeringen vil tage højde for, at skoleåret langt fra har været normal.
»Vi sidder og kigger på lige nu, hvordan kan vi strikke en model sammen, så de unge bliver vurderet på en måde, der er rimelig i forhold til, at de har haft en helt anden skolegang end en normal årgang,« siger ministeren.
En del elever har ikke været i skole siden 9. december. Først lukkede skolerne for elever fra 5. klasse og opefter i 38 kommuner. Kun få dage seneere, 16. december, blev restriktionerne gjort nationale, og til sidst blev også de yngste elever sendt hjem.
Nu er der altså udsigt til endnu længere tid med fjern- og nødundervisning.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Skriv kommentar