0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Verdens bedste danske skole
Foto: Verdens bedste danske skole

En god begyndelse til at skabe en positiv stemning og god tid til afslutningen på dagen er dagens tip.

Dagens tip: Fokuser på timens start og slutning

De kommende uger skal stort set alle elever i folkeskolen undervises digitalt. Vi bringer hver dag et tip til forrygende fjernundervisning.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En god start er vigtig for at lykkes med undervisningen. Men en god afslutning kan være mindst lige så vigtig. Dagens råd handler om skoledagens struktur.

Anders Peter Nielsen, lærer og skolekonsulent i Verdens bedste danske skole

En god begyndelse kan skabe en positiv stemning, som kan holde et godt stykke ind i lektionen eller dagen, siger Anders Peter Nielsen, der er skolekonsulent i Verdens bedste danske skole. Og den skal være så kort og præcis som mulig:

  • Indfør et ritual, hvor eleverne f.eks. på skift eller ved lodtrækning skal fortælle det vigtigste, de lærte dagen før, en historie eller noget tredje.
  • Overrask dem med en sang, der måske hænger sammen med resten af lektionens indhold.
  • Vis dem en ting, der har relevans for undervisningen, men som de måske ikke kan regne ud fra starten. Bed dem så om at holde øje og sige til, når de har et bud på, hvad dagens ting har med undervisningen af gøre.
  • Ifør dig en hat, en brille eller placér noget, der har med dagens lektion at gøre, tæt på dig. Den minder lidt om forrige tip, men adskiller sig ved, at du ikke gør opmærksom på genstanden.

Glem ikke at sætte god tid af til afslutningen på dagen.

»Før nedlukningen kendte vi det sikkert alt for godt: Der er to minutter tilbage på uret, men du mangler stadig lige at samle op, runde af og give to beskeder. Den går ikke i klassen, og den går slet ikke online,« understreger Anders Peter Nielsen.

  • Sæt i stedet god tid af til opsamlingen. Og undgå, at alle elever skal fortælle. Så falder de fra, så snart det har været deres tur.

Er du interesseret i flere gode tips? Så læs gårsdagens fra lærer Anders Thorsen, som opfordrer til at dyrke det relationelle ved at holde klassens time online.

Har du et godt tip? Så skriv til redaktion.skolemonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden