0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skolemonitor giver dig her det totale visuelle overblik over udviklingen i antal skoler og andel af elever i fri- og privatskoler. Søg på din kommune i artiklen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Find din kommune: Kæmpe datasæt om antal folkeskoler og elever i fri- og privatskoler

Skolemonitor giver dig her et visuelt overblik over omfanget af folkeskolelukninger og andelen af elever i fri- og privatskoler i alle landets kommune. Find din kommune her og sammenhold data.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Siden 2007 er andelen af elever, der går på en fri- og privatskole steget år for år.

Det samme er antallet af frie grundskoler, mens hundredvis af folkeskoler er lukket eller lagt sammen i kæmpestore distriktsskoler.

I Hjørring, Ringsted og Halsnæs Kommune ser der ud til at være en sammenhæng mellem, hvor mange folkeskoler man har lukket siden 2007 og stigningen i andel af elever i fri- og privatskoler.

Skolemonitor kan ikke dokumentere en direkte sammenhæng, men Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har tidligere vist, at lukning af folkeskoler skubber elever over i frie grundskoler.

Længere nede i artiklen får du et fuldt visuelt overblik over udviklingen i samtlige 98 kommuner i perioden fra 2007-2017. Her vil du kunne finde og sammenholde en stor mængde data om udviklingen i antal folkeskoler og andel privatskoleelever i din kommune. Du kan også sammenligne kommuner med hinanden.

Men lad os starte ved Hjørring, Ringsted og Halsnæs.

ANDEL AF ELEVER I FRI- OG PRIVATSKOLER

Nedenfor kan du se samtlige 98 kommuner. I søgefeltet kan du finde din specifikke kommune frem.

Landsgennemsnittet for andelen af elever i fri- og privatskoler er 18,1 procent i skoleåret 2019/2020. Det er markeret med en stiplet linje.

Under nedenstående graf finder du en tilsvarende model, hvor du kan se antallet af lukkede skoler i kommunerne.

ANTAL FOLKESKOLER

Herunder kan du se udviklingen i antallet af folkeskoler i alle landets kommuner. Her kan du også søge efter specifikke kommuner i søgefeltet og sammenholde det med andre kommuner.

Antallet af skoler dækker over selvstændige skoler. Distriktsskoler med flere matrikler tæller altså kun med som én skole.

Bemærk, at y-aksen er forskellig fra kommune til kommune herunder. Men du kan trykke på søjlerne for at finde antallet af skoler, de repræsenterer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden