0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Anders Bondo Christensen har været formand for lærerne siden 2002.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anders Bondo trækker sig som formand for lærerne

Netop som Danmarks Lærerforening skal stemme om en ny arbejdstidsaftale, meddeler formand Anders Bondo Christensen, at han stopper som formand ved foreningens kongres om seks uger.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Anders Bondo Christensen går af som formand for Danmarks Lærerforening.

Efter 18 år på posten trækker han sig efter lærerforeningens kongres om seks uger, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer samme dag, som lærerne sammen med kommunerne er nået til enighed om en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

»Det har været en stor ære at være formand for lærerne, fordi det handler om hele den danske folkeskole. Det handler om vores medlemmer, som knokler hver eneste dag i folkeskolen og alle de andre steder, vores medlemmer arbejder,« lyder det fra Anders Bondo.

Han peger på, at overenskomstforhandlingerne i både 2013 og 2018 var intense perioder, og nu er tiden kommet til at give stafetten videre.

»Noget rod«

Beslutningen om at stoppe som formand traf han allerede i 2018, men forhandlingerne om en arbejdstidsaftale med KL har trukket ud hen over foråret.

»Nu står vi i dag med en aftale, som betyder, at vi kommer af med den forkætrede Lov 409 fra 2013, hvis den bliver stemt hjem. Derfor kommer min melding nu, hvor der stadig er lidt tid til DLF’s kongres,« siger Anders Bondo.

Selv kalder han det over for fagbladet Folkeskolen »noget rod« at gå af midt i en periode, hvor lærerforeningen skal have stemt den nye arbejdstidsaftale igennem.

»Jeg havde i den grad håbet, det var lykkedes at lande aftalen i april, hvor den oprindelige deadline for forhandlingerne var. Så kunne vi have stemt om aftalen, og så ville jeg have meddelt i juni, at jeg stoppede til kongressen. Men tingene er altså bare sådan, at man ikke kan meddele, at man går, hvis man sidder midt i et forhandlingsforløb. Man mister den pondus, der skal til og bliver en slags dead man walking,« siger Bondo til folkeskolen.dk.

61-årige Anders Bondo, der er uddannet lærer, blev i 2002 formand for Danmarks Lærerforening. Bondo har som formand for det såkaldte Forhandlingsfællesskab forhandlet overenskomst for alle kommunalt ansatte, indtil han stoppede på posten i 2018.

Danmarks Lærerforenings nye formand vælges på lærernes kongres 22.-23. september 2020. Anders Bondo Christensen afviser at komme med et bud på, hvem der skal afløse ham på posten.

Det er lærerforeningens såkaldte hovedstyrelse, der fastsætter de nærmere regler for valg af formand.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden