0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den nye formand for Børnerådet er Agi Csonka.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Villum Fondens Agi Csonka er ny formand for Børnerådet

Programchef Agi Csonka skal indtil udgangen af 2021 tale børnenes sag og rådgive regeringen på området.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den nye formand for Børnerådet er fundet, og det bliver programchef i Villum Fonden Agi Csonka, der frem til udgangen af 2021 skal stå i spidsen for rådet.

Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

59-årige Agi Csonka har som programchef ansvar for blandt andet Villum Fondens indsats blandt børn og unge. Desuden er hun formand for Dansk Flygtningehjælp.

Det er altså en profil med erfaring fra området, som nu træder til i Børnerådet, som er et statsligt råd, der arbejder for at sikre børns rettigheder i lys af FN’s børnekonvention. Rådet rådgiver ligeledes regeringen i politiske spørgsmål om børn og unge.

Agi Csonka har været ansat i vidensorganisationen SFI, der i dag hedder Vive, og som forsker i Børns Vilkår. Den viden vil hun trække på i det nye arbejde, fortæller hun.

»Men det er jo ikke alt, man kan forske sig til. Derfor vil jeg særligt prioritere, at vi får de dygtige rådsmedlemmers viden i spil sammen med forskningen og ikke mindst børnenes perspektiv,« siger hun.

Agi Csonka henviser til de seks rådsmedlemmer, der sidder under Børnerådet. De består blandt andet af universitetsfolk og kommunalt ansatte, der beskæftiger sig med børne- og ungeområdet.

Hun siger, at bedre vilkår for udsatte børn bliver en mærkesag.

»Den udfordring er jo kæmpe stor og meget kompleks, og den er jeg sikker på, vi skal fokusere på.«

»Men Børnerådet er jo alle børns råd. Vi er stemme for alle børn, uanset hvor de kommer fra,« siger Agi Csonka.

Særligt er hun glad for at træde til som formand for Børnerådet under en regering, der har meldt ud, at børnene skal have et stort politisk fokus.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har sågar betegnet sig selv som børnenes statsminister.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) siger, at Agi Csonkas baggrund som barn af forældre, der flygtede fra Ungarn før hendes fødsel, har en ’stærk historie som mønsterbryder’ og er et godt match på børneområdet.

»Hun har igennem hele sin karriere haft en særlig interesse og engagement i børn og deres vilkår i uddannelsessystemet,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Agi Csonka overtager posten efter Mette With Hagensen, der tidligere har været formand for Skole og Forældre. Hun trak sig i slutningen af april, fordi hun vil bruge sin tid på at arbejde på at blive Socialdemokratiets spidskandidat i Region Syddanmark ved næste års regionsrådsvalg.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden