0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Kosteleverne på de frie grundskoler kan også vende tilbage, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kostelever på fri- og privatskoler kan vende tilbage

Regeringen har besluttet, at kostelever på de frie grundskoler også bliver en del af anden fase af genåbningen af Danmark.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter to måneder derhjemme kan landets ældste elever fra mandag vende tilbage til skolen, og det kommer nu også til at gælde kostelever i 6.-10. klasse på de frie grundskoler.

Det oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Med ændringen kan kosteleverne igen bo på deres skole.

»Det betyder meget for den gruppe af elever, og vi er glade for, at det kan lade sig gøre,« siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Regeringen vil gennemføre en bekendtgørelsesændring »snarest muligt«, og forventningen er, at det allerede fra mandag 18. maj bliver muligt at få eleverne tilbage til deres kostskole, hvis skolernes bestyrelser vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Fase to af genåbningen

Retningslinjerne for genåbningens fase to kom i onsdags, og måske vigtigst for skolerne var det at få afklaret, om de fortsat kan styre efter bekdntgørelsen om nødundervisning frem for folkeskoleloven.

Retningslinjerne fastslår, at det stadig er nødbekendtgørelsen, der gælder – omend undervisningen »i videst muligt omfang« skal leve op til de vanlige faglige krav.

Desuden fremgår det bl.a. af de noget overordenede retningslinjer, at skolerne f.eks. skal bruge forskudte mødetidspunkter og pauser, og at undervisningen kan finde sted uden for skolen, f.eks. i naturen.

Også landets efterskoler kan vende tilbage mandag, og her gælder det, at eleverne maksimalt må være otte i de såkaldte familiegrupper, hvor kravet om en meters afstand ikke gælder. Men derudover skal eleverne overholde afstandskravet.

ved offentliggørelsen af de nye retningslinjer erkendte undervisningsministeren, at køreplanen ikke besvarer alle spørgsmål.

»Men vi er i løbende dialog med alle fra lærere og pædagoger til institutioner og kommuner, og vi lytter til de udfordringer, som de oplever. Nogle spørgsmål dukker først op, når hverdagen er gået i gang, og dem må vi så svare på, i takt med, at de dukker op,« lød det onsdag fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden