0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Lærerformand Anders Bondo Christensen var på barrikaderne under de månedlange forhandlinger mellem KL og lærerne i 2018. De endte som bekendt ikke i en aftale, men i en kommission, der fremlagde sine anbefalinger i december 2019. Nu udskydes forhandlingerne igen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Deadline for ny arbejdstidsaftale udskydes

KL og Danmarks Lærerforening rykker fristen for en ny aftale om lærernes arbejdstid til 24. maj.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KL og lærerne opgiver nu at lande en arbejdstidsaftale inden deadline.

Parterne har haft en fælles målsætning om at kunne fremlægge en aftale senest 27. april, men på grund af coronakrisen udskydes den frist nu til 24. maj 2020, oplyser de.

For blot få uger siden lød vurderingen ellers fra KL’s chefforhandler og borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler (K), at de stadig regnede med at nå til enighed trods coronasituationen.

Mens det meste af landet har været lukket ned, har parterne fortsat forhandlingerne og afholdt fysiske møder med stor afstand mellem deltagerne.

Men såvel nedlukning som den efterfølgende genåbning har gjort det nødvendigt for både KL og Danmarks Lærerforening at bruge kræfter på at håndtere situationen, og derfor »er parterne enige om, at der på grund af de helt ekstraordinære omstændigheder er behov for mere tid«, hedder det i pressemeddelsen.

Der er tale om såkaldte periodeforhandlinger, fordi de foregår i perioden mellem de seneste overenskomstforhandlinger i 2018 og de kommende forhandlinger i 2021.

Anbefalinger fra lærerkommission

De dramatiske forhandlinger mellem KL og lærerne i 2018 endte som bekendt ikke i en ny arbejdstidsaftale, men derimod i en lærerkommission, der siden har kulegravet lærernes arbejdstid.

Lige før jul fremlagde kommissionsformand Per B. Christensen anbefalingerne med otte forslag. Kommissionen anbefalede blandt andet, at i kommuner, hvor der endnu ikke er en lokalaftale, skal parterne forpligtes på at undersøge muligheden for en. De har altså ikke pligt til at indgå en aftale, men skal undersøge muligheden.

Og der lød optimistiske toner fra lærerformand Anders Bondo Christensen efter offentliggørelsen af lærerkommissionens arbejde:

»Vi er virkelig kommet meget længere, end vi var for halvandet år siden,« sagde han i december 2019.

Hvis parterne når til enighed inden 24. maj, skal aftalen til urafstemning blandt medlemmerne i Danmarks Lærerforening og til godkendelse i KL’s bestyrelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden