0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Bech / Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Lærere skal fortsat møde i skole, selvom de kommer fra hjem med coronasmittede familiemedlemmer. Billedet er fra Tølløse Skole, som åbnede torsdag 16. april.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsministeriet: Ansatte skal på arbejde medmindre isolation i hjemmet er umuligt

Ministeriet bekræfter nu i et skriftligt svar, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder. Pædagogernes formand er glad for meldingen, men kalder det en »gummiparagraf«.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvis der er coronasmittede i hjemmet, skal lærere og pædagoger som udgangspunkt stadig møde på arbejde.

Kun hvis den ansatte ikke kan følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer til punkt og prikke, kan der gøres en undtagelse.

Det bekræfter Sundhedsministeriet i et skriftligt svar, skriver DR Nyheder.

Det skriftlige svar er rettet mod SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, der har spurgt, hvilke retningslinjer, der gælder for pædagogerne. Sundhedsministeriet skriver, at det er de samme retningslinjer, der gælder for ansatte i dagtilbud og skoler, som for medarbejdere i både den offentlige og den private sektor.

»Her er Sundhedsstyrelsens anbefaling, at en ansat godt kan gå på arbejde, selvom der er en person i dennes husstand som har Covid-19. Dette under forudsætning af, at der opretholdes en selvisolation i hjemmet efter de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udarbejdet. Hvis det af forskellige grunde ikke er muligt at opretholde selvisolation, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man bliver hjemme,« lyder svaret ifølge DR Nyheder.

Dermed bekræfter Sundhedsministeriet de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, fremlagde på et pressemøde i Statsministeriet tirsdag.

»Den smittede skal selvisolere sig, holde sig til bestemte rum, selv gøre rent efter sig og bruge separat toilet. Jeg er klar over, at det ikke kan lade sig gøre i alle familier. Der er nogle, der ikke har boligforholdene til at gennemføre sådan en selvisolation. Kan man ikke det, så er vores anbefaling, at man bliver hjemme,« svarede Søren Brostrøm, da han blev spurgt, hvilke regler, der gælder for de ansatte.

Mandag aften udsendte sundhedsminister Magnus Heunicke en pressemeddelelse om ændrede retningslinjer. Hidtil havde det lydt, at børn fra hjem med coronasmittede familiemedlemmer, som udgangspunkt stadig skulle møde i skole.

De nye retningslinjer betød nu, at disse børn som udgangspunkt skulle blive hjemme.

Det fremgik imidlertid ikke, hvorvidt reglerne også omfattede de ansatte eller børn og ansatte fra hjem med familiemedlemmer i den særlige risikogruppe.

Formanden for pædagogernes fagforening er ikke helt begejstret for svaret.

»Det er en god melding, men det er også lidt en gummiparagraf. Det er en retningslinje, hvor det er rigtig meget op til den enkelte at vurdere situationen,« siger formand Elisa Rimpler til DR Nyheder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden