0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

»Det er ærlig talt ved at blive træls at gå hjemme,« skriver elev Esther Vyff Petersen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skolefolk skriver dagbog fra karantæneland: Jeg håber, at vores eksamener bliver skubbet i stedet for aflyst

Skoledanmark er lukket ned, og en ny virkelighed venter. Dette er femte kapitel i en række dagbøger fra skolefolk fortalt til Politiken Skoleliv.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Torsdag 17. marts


LÆREREN: Anders Thorsen, lærer på Bagsværd Kostskole

»I dag er ikke en god dag. Faktisk er det en lortedag. Ikke på grund af nedbrudte it-systemer eller mangel på toiletpapir, men fordi jeg er ramt af afsavn, og jeg kan mærke ensomheden komme snigende.

Anders Thorsen

Jeg skulle have været i lufthavnen i dag for at hente min mand. Han er mexicaner og er i gang med at skrive sin ph.d. i Mexico City. Vi har ikke set hinanden siden 3. november, så jeg havde glædet mig helt vanvittigt meget til, at han skulle komme for at fejre min fødselsdag her i weekenden.

Men det kommer så ikke til at ske. Han er ikke dansk statsborger eller har opholdstilladelse i Danmark. Derfor falder hans besøg i kassen 'almindeligt familiebesøg'. Så han må ikke komme ind i landet.

Fuck, hvor gør det mig ked af det. Undskyld mit sprog, men det er virkelig sådan, jeg har det. Jeg har svært ved at samle mig om arbejdet. Mest går jeg bare rundt i lejligheden og glor tomt ud ad vinduet. Mit hjerte banker hurtigt, og jeg ryster. Tankerne suser rundt i hovedet. For jeg aner ikke, hvornår jeg kan se ham igen. Ingen ved jo, hvor lang tid det her skal stå på, så jeg forstår virkelig alle dem, der har familie i udlandet. Usikkerheden om, hvornår det er muligt at ses igen, er svær at håndtere. Særligt når man sidder alene derhjemme.

Jeg havde to teammøder med kollegaer og en liveundervisning med min 9.klasse i dag. Der var helt fast skema, hvilket er godt for mit hoved. Men her til eftermiddag tager mit indre følelseskaos over. Normalt ville jeg bruge mine tætte kollegaer, når noget i mit liv er svært. Det er bare ikke det samme, når man taler gennem en skærm. Jeg har mærket på egen krop, hvor ofte jeg tager mine kollegaer for givet.

Jeg tror, jeg vil gå en tur nu i et forsøg på at få ro i hovedet og i kroppen. Måske vil jeg endda bede en lille bøn til alle coronaguderne om, at denne isolation ikke skal vare alt for længe, så jeg kan igen kan kysse min mand og få de kollegakrammere, jeg trænger sådan til.«


ELEVEN: Esther Vyff Petersen, elev på Bohrskolen i Esbjerg

Danske Skoleelever
Foto: Danske Skoleelever

Esther Vyff er folkeskoleelev i Esbjerg

»Dag fire i skolelukningen. Og det er ærlig talt ved at blive træls at gå hjemme. Jeg vil gerne ud og være sammen med mine venner og savner faktisk at komme afsted kl 07.00 hver morgen. Den eneste måde man kan få noget i nærheden af det på, er ved at facetime. Det gør vi heldigvis en del. Både om skolen, men også i fritiden. Det er rart at have den mulighed.

I dag snakkede vi også lidt om den nye hastelov, som Pernille, vores undervisningsminister, præsenterede. Den handler om vores eksamener, som vi jo havde været så bekymrede for.

Det betyder, at Pernille har muligheden for at udskyde eller aflyse vores eksamener. Det kunne måske tyde på, at ’karantænen’ bliver forlænget… det går der i hvert fald rygter om i min omgangskreds.

Men jeg håber, at hvis vi er så uheldige, at karantænen fortsætter, at vores eksamener ikke bliver aflyst, men bare bliver skubbet lidt, så vi har de bedste forudsætninger om at klare os godt. Så Pernille, giv os de bedste forudsætninger for at afslutte vores folkeskole på en god måde -om det er en udsættelse eller aflysning, det ved jeg ikke.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden