0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) holdt sammen med uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), sundhedsminister Astrid Krag (S) og KL-formand Jacob Bundsgaard torsdag aften pressemøde om tiltagene for at inddæmme smitten af corona.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rosenkrantz-Theil: Ingen nationale retningslinjer for nødpasning

Det bliver op til den enkelte kommune at beslutte, hvilke forældre der stadig kan få passet deres børn. Der kommer ingen ensrettede, nationale retningslinjer, sagde undervisningsministeren på et pressemøde torsdag aften.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På mandag lukker landets skoler og institutioner ned, og til den tid regner kommunerne med at have nogle retningslinjer klar for, hvilke forældre der stadig kan få passet deres børn.

På et pressemøde torsdag aften gjorde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) det klart, at der ikke kommer nogle klare, nationale retningslinjer for, hvem der kan få tilbudt nødpasningen. Derimod bliver det op til den enkelte kommune at beslutte.

»For nuværende er det ikke tanken, at vi skal have nationale retningslinjer,« sagde ministeren.

I alle landets kommuner vil der blive stillet nødpasning til rådighed for børn op til ni år, og det bliver som udgangspunkt til børn med særlige behov eller med forældre, der udfylder »kritiske samfundsroller«. Men det vil altså være forskelligt fra kommune til kommune, hvem der kan få pasning.

»Så snart der er et skøn, vil der være forskelle til stede,« sagde ministeren.

Og der vil være forældre, der ønsker pasning, men som får et nej.

»Jeg vil gerne sende en opfordring til alle forældre om, at nødpasning alene tilbydes til dem, der har behov for det. I skal respektere udmeldingerne om nødpasning,« sagde Rosenkrantz-Theil på pressemødet, hvor blandt andre også KL's formand, Jacob Bundsgaard (S), var til stede.

Også han opfordrede forældrene til at respektere udmeldingerne, omend kommunerne ikke agter at udføre »detektivarbejde« for at finde ud af, om nødpasningen misbruges.

Børn med særlige behov tilgodeses

Ifølge Jacob Bundsgaard kan der være tilfælde, hvor det ikke er forældrenes beskæftigelse, der afgør, om børnene kan få pasning.

»Vi har særlig opmærksomhed på udsatte børn og unge, der for eksempel bor i en familie, hvor der er brug for, at de kan komme et andet sted hen en gang imellem. Kommunerne er i fuld gang. Og vi er allerede meget langt i planlægningen,« sagde Bundsgaard.

KL-formanden har endnu ikke noget overblik over, hvor mange skoler der vil tilbyde nødpasning, men omfanget på skolerådet ventes ikke at blive omfattende.

Ud over KL's formand var undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil også flankeret af overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Sidstnævnte oplyste, at regeringen lige nu arbejder på at finde løsninger for blandt andre anbragte børn på kostskoler, som ikke kan sendes hjem.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden