0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Regeringen arbejder på en konkret model for at kunne lukke muslimske friskoler, siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S fortsætter tilskud til muslimske friskoler - ny model på vej

Regeringen har ikke indfriet løfte om at standse statsstøtte til muslimske friskoler, men arbejder på det.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Før valget krævede Socialdemokratiet, at statsstøtten til muslimske friskoler skulle standses.

Men S-regeringen har fortsat det årlige tilskud på omkring 200 millioner kroner til de i alt 24 muslimske friskoler. Det skriver Jyllands-Posten.

I 2017 foreslog partiet at tage støtten fra friskoler, hvor over halvdelen af eleverne havde udenlandsk baggrund, og dermed i praksis lukke skolerne.

Et notat fra Justitsministeriet såede dog tvivl om, hvorvidt et sådant forslag var juridisk gangbart uden at bryde grundlovens paragraf om diskrimination.

Alligevel stod S-formand Mette Frederiksen før valget fast på, at forslaget kunne gennemføres. Men den konkrete model lader vente på sig.

Den skal dog nok komme, understreger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) over for Jyllands-Posten.

»Vi arbejder på den konkrete model. Min forventning er, at vi allerede i løbet af næste folketingssamling kan være klar med den model,« siger hun til Jyllands-Posten.

Hun peger på, at det har været svært at finde den rette tekniske løsning. Men hun er sikker på, at 'de juridiske problemer kan løses'.

Dansk Folkeparti har derimod tabt tålmodigheden. Derfor fremsætter partiet et beslutningsforslag, som skal gøre idéen til virkelighed.

DF forventer, at Socialdemokratiet støtter forslaget, skriver Jyllands-Posten. Men det er altså ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil ikke en selvfølge, da den rette model endnu ikke ligger klar.

Ingen af regeringens støttepartier agter at støtte forslaget. Venstre er også modstandere på grund af de juridiske advarsler.

Tankerne på Christiansborg har skabt usikkerhed hos flere danske friskoler.

Det fortæller Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening, til Ritzau.

Han bliver 'med jævne mellemrum' kontaktet af friskoler, der frygter, at den socialdemokratiske politik på området bliver til virkelighed.

»De føler sig udsat og måske også mistænkeliggjort i, at den måde, de laver skole på, ikke er ønsket i det her samfund,« siger Peter Bendix Pedersen.

Han tilføjer, at flere skoler vil være nødsaget til at lukke, hvis de bliver frataget statsstøtten.

»Vi har ikke noget kendskab til, hvad begrundelserne skulle være, eller hvad argumentationen skulle være for, at man vil fratage dem tilskuddet. Og det vil sige, at der er en uvished om, hvad der arbejdes med politisk,« siger Peter Bendix Pedersen.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden