0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Natur og teknologi er et glemt fag i folkeskolen, som skal styrkes, mener Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole. Novo Nordisk Fonden støtter naturfagene i folkeskolen med læringsinitiativet Life. Her tager undervisere ud og understøtter den daglige undervisning i blandt andet natur og teknologi.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lærere er dårligt rustet til at undervise elever i folkeskolens største naturfag

Mange naturfagslærere i folkeskolen underviser i et fag, de ikke er uddannet i, viser en ny rapport. »En katastrofe«, siger en af rapportens forfattere.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når elever i folkeskolen har undervisning i naturfag som natur og teknologi, er der en stor del af lærerne, som ikke er uddannet i faget.

Det fastslår en rapport lavet af blandt andet Københavns Professionshøjskole, der uddanner lærere. Her er Martin Hermansen, der er medforfatter til rapporten, lektor.

»Et af de mest slående resultater af undersøgelsen er kompetencedækningen. Altså, hvor mange af de lærere, der underviser i naturfag, har rent faktisk en uddannelse fra læreruddannelsen i det fag? Det ser forskelligt ud mellem naturfagene, men specielt natur og teknologi har en meget lav dækning i vores undersøgelse på omkring 60 procent,« siger han.

Med andre ord betyder det, at 40 procent af lærerne i natur og teknologi ikke er uddannet i faget. I undersøgelsen er det netop også det fag, hvor mange af lærerne angiver, at de er udfordret på det rent faglige indhold.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden