0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen / Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Rene Christensen (tv) fra DF stemte imod skolesammenlægningen. Borgmester John Brædder (th) fra Guldborgsundlisten, mener det er, det rigtige at gøre.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoler skal sammenlægges i ghettoområde

Vi bliver holdt som gidsler, lyder det fra forældre.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et stort flertal i byrådet i Guldborgsund Kommune vedtog torsdag aften, at Østre Skole og Lindeskovskolen i Nykøbing Falster skal lægges sammen.

Det betyder, at 490 elever skal skifte skole, så de fremover skal gå i skole i et område, der ligger på regeringens ghettoliste.

Det skriver DR Sjælland.

Omkring 150 forældre og børn fra Østre Skole var ellers mødt talstærkt op for at vise deres modstand med store skilte og bannere, og flere voksne og børn måtte stå op eller sidde på gulvet for at finde plads i byrådssalen.

Borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten syntes bestemt ikke, at det var rart at træffe en beslutning, hvor der var så meget modstand; men han mente stadig, at sammenlægningen var det rigtige at gøre.

»De seneste otte til ti år har der været en forsømt integration ude i området. Lindeskovskolen er desværre blevet en 'fravalgsskole', og det er vi nødt til at gøre et eller andet ved,« siger han til DR Sjælland.

Forældre: ’Vi er blevet taget som gidsler’

23 byrådsmedlemmer stemte for skolesammenlægningen og én undlod at stemme. Kun Dansk Folkepartis fem medlemmer stemte imod.

Mille Dahl Frandsen har en datter i 4. klasse på Østre Skole, og hun føler sig ikke hørt af politikerne.

»Vi bliver holdt som gidsler. Folk taler altid om, at vi skal tænke på børnene, og det gør vi også, men politikerne lytter ikke. De har taget denne beslutning for lang tid siden,« siger hun og overvejer nu, om en privatskole skal være fremtiden for hendes datter.

René Christensen fra Dansk Folkeparti mener, at det var den dårlige kommunikation med de berørte forældre, der fik hans parti til at stemme imod skolesammenlægningen.

»Hvis man skal få succes ud af at sammenlægge to skoler, så er man simpelthen nødt til at have en dialog med forældre på begge skoler, og det har man ikke haft. Denne her beslutning er taget hen over hovedet på forældrene,« siger han til DR Sjælland.

Beslutningen betyder, at 490 elever fra byskolen Østre Skole skal rykke over på Lindeskovskolen, der ligger 1,4 kilometer væk. Lindeskovskolen huser 170 elever, hvoraf 80 procent er tosprogede.

Flere generationer på samme skole

Politikerne vil lægge de to skoler sammen for at undgå ghettolisten, men forældre fra Østre Skole frygter konsekvenserne af, at deres børn skal flyttes fra en velfungerende skole i et bykvarter til en skole i et ghettokvarter.

»Østre Skole har en værdi for mig. Mine tre børn går her, jeg har gået der, min kone har gået der og min svigermor,« lyder det fra forælder Martin Martinsen, der har tre børn på Østre Skole.

Han forstår ikke, hvorfor næsten 500 elever skal flytte ud på en skole, som har nogle problemer.

»Jeg har en dreng, der skal op i første klasse. Han er fagligt dygtig, men socialt har han det svært. Jeg kan ikke se, at han kan komme til at fungere derude med en skole, hvor der er så mange tosprogede. Jeg er bange for, at han bliver tabt på gulvet,« siger Martin Martinsen, der overvejer at vælge en anden skole til sin yngste søn.

'Forældrene skal give det en chance'

Anja Kjær Rygaard Jensen er forældrerepræsentant i Lindeskovskolens bestyrelse og har selv en datter på skolen. Hun mener, at det eneste rigtige er at lægge de to skoler sammen.

»Hvis vi skal integrere alle i det her samfund, er vi nødt til at være sammen. Det er ligesom blevet 'os og dem', men hvis vi laver én stor fællesskole, så bliver vi en stor enhed,« siger hun til DR Sjælland.

Anja Kjær Rygaard Jensen oplever, at både forældre og børn er glade for Lindeskovskolen, og forældrene på Østre Skole har for mange negative fordomme om skolen i Lindholmkvarteret.

»Selvfølgelig kan jeg godt sætte mig ind i, at det ikke er rart, når man pludselig skal skifte noget af det kendte og trygge ud med noget, man ikke ved, hvad er. Der er mange forældre, som ikke ved, hvad det er, de har valgt fra. De har aldrig givet det en chance,« siger hun.

Ifølge planen fra Guldborgsund Kommune skal sammenlægningen af Østre Skole og Lindeskovskolen gennemføres fra august 2020.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden