Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Lekfeldt /Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Lekfeldt /Ritzau Scanpix

Formand for Rådet for Børns Læring Charlotte Rønhof advarer mod at folkeskolen udvandes.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye tal får Charlotte Rønhof til at slå alarm: Forældre til folkeskolebørn har kortere uddannelse, tjener mindre og er oftere enlige

En ny rapport viser en skidt udvikling i tilslutning til folkeskolen, mener formand for Rådet for Børns Læring. Der bliver færre elever i folkeskolen og flere i frie grundskoler, men et andet problem er, at forældre til børn i folkeskolen halter efter forældre til børn i frie grundskoler.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Elevtallet stiger på de frie grundskoler og falder i folkeskolen. Forældre til børn i folkeskolen er oftere skilt, tjener mindre og er i mindre grad tilbøjelige til at få taget en videregående uddannelse.

Det er bare nogle af de fund, som en ny rapport fra Epinion bestilt af Rådet for Børns Læring har gjort.

Tallene taler sit tydelige sprog, mener Charlotte Rønhof, formand for Rådet for Børns Læring. Rapporten peger ikke på en decideret bombe under folkeskolen, men udviklingen er et problem.

»Folkeskolen er stadig folkets skole, men hvis man fremskriver udviklingen, bliver det problematisk. På et tidspunkt kan der ske det, at udviklingen betyder, at vægten tipper,« siger hun.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden