Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skolepolitik har betydning for forældres kryds ved folketingsvalget

For næsten syv ud af ti forældre har skolepolitik betydning for, hvor de sætter krydset, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når danskerne onsdag går i stemmeboksene, så er der et overvejende flertal af forældrene, der blandt andet sætter deres kryds på baggrund af den skolepolitik, som partierne fører.

69 procent af de adspurgte i en undersøgelse, som Epinion har lavet for Danmarks Lærerforening, svarer, at kandidaternes skolepolitik har enten stor betydning eller nogen betydning for deres kryds.

»Folkeskolen har måske ikke fyldt så meget i denne valgkamp, når kandidaterne har fremlagt deres politiske planer for den kommende valgperiode. Men vores undersøgelse viser, at skolepolitik i høj grad er noget, der optager de danske forældre. Det bør den kommende regering huske på, når de sætter sig til rette i ministerkontorerne,« siger Anders Bondo Christensen, formand i Danmarks Lærerforening.

Epinion har spurgt 1.034 forældre til børn i folkeskolen om, hvor stor betydning partiernes/kandidaternes skolepolitik har for, hvor de sætter deres kryds. 22 procent svarer, at det har stor betydning. 47 procent af de adspurgte svarer nogen betydning. Derudover mener 73 procent af forældrene, at skoleområdet ikke har været prioriteret højt nok de seneste fire år.

»Der er tusindvis af forældre rundt om i landet, der går med en bekymring over, at deres børns skole ikke bliver prioriteret politisk. Det er desværre nærmere reglen end undtagelsen, at kommunernes økonomi er presset, hvilket i den grad går ud over folkeskolen. Ligegyldig hvordan regeringen ser ud efter valget, er det her et vink med en vognstang om, at folkeskolen skal prioriteres langt højere, end den har været de seneste år,« siger Anders Bondo Christensen.

I rundspørgen fra Epinion peger forældrene også på det stigende antal vikartimer som et problem. 50 procent af de adspurgte forældre mener, at der er for mange timer i deres barns klasse, der er dækket af vikarer.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden