Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pressefoto
Foto: Pressefoto
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoleelever indgår pagt med politikere

Færre skal opleve mobning, og andelen af vikartimerne skal nedbringes. Det har en række fremtrædende politikere forpligtet sig til ved at indgå i den såkaldte elevpagt.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Grundskolen er det hidtil mest oversete emne i den igangværende valgkamp.

Det mener i hvert fald Danske Skoleelever, som derfor nu turnerer rundt og får sat grundskolens udfordringer på den politiske dagsorden. Det sker ved, at de får danske folketingskandidater til at forpligte sig til en såkaldt elevpagt.

Håndfæstningen elever og politikere imellem betyder, at politikerne skal tale om elevpagtens fire emner, når der efter valget bliver diskuteret skolepolitik.

Elevpagtens fire elementer er, at vi frem mod 2029 skal halvere:

  • Andelen af stressede unge
  • Andelen af elever, der forlader skolen med ikke funktionelle læse-, skrive- og regneegenskaber
  • Andelen af elever, der bliver mobbet i folkeskolen
  • Vikarforbruget

Indtil videre har fungerende justitsminister og konservativ formand Søren Pape Poulsen, Ida Auken fra Radikale Venstre og Liberal Alliances Laura Lindahl indgået pagten med Danske Skoleelever. Onsdag skal Venstres undervisningsordfører Anni Mathiesen mødes med skoleeleverne, mens både Pernille Skipper (EL) og Alex Ahrendtsen (DF) ligeledes skal drøfte elevpagten.

På Danske Skoleelevers hjemmeside kan du eksempelvis læse, at der i 2017 var 23,4 procent af 16-24 årige mænd og 40,5 procent af de 16-24 årige kvinder, som havde et højt stressniveau. Du kan også læse baggrunden for resten af de fire elementer i Elevpagten.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden