Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Stepping Friskole i Kolding ville miste knap en halv million kroner, hvis koblingsprocent sænkes til 71 procent.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Find din skole: Så meget mister fri- og privatskolerne, hvis S sænker statstilskuddet

Landets fri- og privatskoler står til at miste 365 millioner kroner, hvis Socialdemokratiet kommer igennem med forslaget om at sænke statstilskuddet. Tjek her, hvor meget din skole vil tabe.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialdemokratiet ønsker at skære markant i tilskuddet til fri- og privatskolerne, og skulle partiets forslag blive gennemført, vil det koste landets 552 fri- og privatskoler 365 millioner kroner årligt.

Det viser tal fra Finansministeriet, som har regnet på, hvad det vil koste at sænke den såkaldte koblingsprocent fra de nuværende 76 procent til 71 procent.

Siden folketingsvalget i 2015 har de borgerlige partier - efter ønske fra Liberal Alliance - hævet koblingsprocenten fra 71 til 76 procent. Omvendt ønsker Socialdemokratiet at sænke tilskuddet til 71 procent for at tilgodese folkeskolen.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har over for Politiken Skoleliv kaldt forslaget »voldsomt usolidarisk«. Også friskolerne har kritiseret forslaget højlydt, og Peter Bendix Pedersen, der er formand for foreningen Friskolerne, har tidligere forudset, at op mod 100 friskoler må lukke som følge af forslaget.

»Hvis man i morgen sætter procenten ned til 71, og det skal være sådan fremadrettet, så er der nok 100 skoler, der lukker inden ret længe,« lød det fra Peter Bendix Pedersen i januar.

Omvendt har Socialdemokratiet understreget, at der er brug for »en regering, der favoriserer folkeskolen«, som partiets undervisningsordfører Annette Lind udtrykte det i januar.

Nedenfor kan du se, hvor meget de enkelte fri- og privatskoler står til at miste.

Du skal i boksen skrive navnet på den konkrete skole, du ønsker at undersøge. Når du begynder at taste, vil skolerne dukke op.

INDTAST SKOLE HER

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden