Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det må ikke være besværligt eller for tidskrævende at bruge elevplanen, lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det må ikke være besværligt eller for tidskrævende at bruge elevplanen, lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elevplanen skal forenkles: Her er gruppen, der skal rådgive regeringen

Både lærere, elever, skoleledere, forskere og forældre skal rådgive folkeskoleforligskredsen. Elevplanen skal vise et bredere udsnit af eleverne udbytte, mener skolelærer Mette Frederiksen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mindre bøvl og tidsspilde. Det er er målet for elevplanen, som regeringen har sat i værk.

Men hvordan forenkler man elevplanen, så dokumentationskravene begrænses, og grundlaget for kvalificeret dialog mellem skole og hjem bliver bedre?

Det skal en ny rådgivningsgruppe bestående af ikke færre end 21 medlemmer komme med anbefalinger til. Gruppen, der bliver offentliggjort onsdag, er bredt sammensat af personer med viden om skolen - blandt andre lærere, forældre og forskere - og deres arbejde skal bidrage til, at elevplanen opleves som et simpelt og relevant redskab.

»Evaluerings- og vurderingsredskaber skal give mening for elever, lærere og forældre, der skal bruge dem til dagligt. Særligt når vi fra Christiansborg stiller krav til skolerne om at bruge dem. Det må være ikke besværligt eller tage for lang tid at håndtere. Derfor er jeg glad for, at en række kompetente mennesker skal se på, hvordan elevplanen kan forenkles, planerne i udskolingen integreres og uddannelsesparathedsvurderingen justeres,« siger undervisningsminister Merete Riisager (LA) i en pressemeddelelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden