Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Skolerne landet over planlægger lige nu næste års skema. Men der er stor usikkerhed om, hvorvidt loven om kortere skoledage for de mindste når at blive vedtaget (Arkivfoto.)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoler planlægger næste års skema i blinde

Justeringen af folkeskolereformen sidder fast i lovmøllen. Skolerne har en umulig planlægningsopgave, hvis ikke ændringerne bliver vedtaget hurtigt. SF foreslår, at partierne forpligter sig på en hastebehandling.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skemalægningen for næste skoleår er i fuld gang på landets folkeskoler. Men ingen ved, hvilke regler der kommer til at gælde for skoledagens længde, når skoleklokkerne ringer ind til første time efter sommerferien.

I januar blev de tre regeringspartier samt Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF enige om at justere folkeskolereformen fra 2013 og forkorte skoledagen for de yngste elever allerede fra næste skoleår. Derfor kæmper nogle skoler nu med at få gennemført justeringerne.

Problemet er, at det sker uden sikkerhed for, om loven overhovedet bliver vedtaget i Folketinget. Lovændringen blev fremsat i sidste uge og skal førstebehandles 25. april. Men der er ingen garanti for, at den når at blive vedtaget, før valget bliver udskrevet. Når der udskrives folketingsvalg, bortfalder alle igangværende processer i Folketinget, hvilket kan betyde, at de mindste børn ikke får en kortere skoledag alligevel.

Skolelederforeningen og Kommunernes Landsforening (KL) er bekymrede for usikkerheden omkring loven.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden