Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg er praktiker med stort P,« siger Rani Hørlyck, skoleleder og medlem af regeringens læreruddannelseskommission.
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

»Jeg er praktiker med stort P,« siger Rani Hørlyck, skoleleder og medlem af regeringens læreruddannelseskommission.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rani Hørlyck inden første møde i kommissionen: Læreruddannelsen skal rettes ind efter børnenes behov

Torsdag mødes den kommission, som skal se på, hvordan fremtidens læreruddannelse kan se ud, for første gang. Skoleleder Rani Hørlyck går ind til arbejdet med et ønske om at klæde lærerne bedre på til at håndtere de mange forskellige elever og behov, der er i folkeskolen i dag.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da skoleleder Rani Hørlyck for nylig blev udnævnt til at sidde i den kommission, som skal granske læreruddannelsen, faldt hun i snak med en af de yngre lærere, som arbejder på Søndervangskolen i Viby.

»Hun sagde til mig, at det er som om, at det er to forskellige verdener at være lærer og at læse til lærer. De to verdner vil jeg gerne være med til at smelte sammen,« siger Rani Hørlyck.

Noget af det, som den aarhusianske skoleleder oplever især kommer bag på de nye lærere, er, hvor forskellige børn er, og hvor store krav det stiller til at differentiere undervisningen.

»Det rammer dem virkelig. Jeg kunne godt tænke mig, at læreruddannelsen i højere grad byggede på et læringsmindset, som matcher den børnediversitet, der er i dag. Og at vi rustede de studerende bedre til, hvad man helt lavpraktisk gør, når man pludselig står med 28 børn, der er vidt forskellige, og lige så mange forskellige forældre med krav og holdninger.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden