Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Vinder af Undervisningsmiddelprisen 2019 er fundet: Elever lærer at se kritisk på historien

Undervisningsmateriale om det såkaldte Spadeslag i Haderslev i 1940 løber med prisen for årets undervisningsmiddel på grundskoleområdet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den 8. december 1940 marcherede omkring 400 danske nazister ind i Haderslev bevæbnet med spader. Der opstod flere store slagsmål mellem politi og nazister, og ca. 250 nazister blev arresteret.

Den historiske begivenhed, der er kendt som Spadeslaget, danner baggrund for et undervisningsmateriale, og det er dette års vinder af Undervisningsmiddelprisen 2019, som torsdag blev overrakt af Charlotte Rønhof, formand for Rådet for Børns Læring.

Det oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Spadeslaget er et materiale med fokus på kildekritik udgivet af Rigsarkivet. Med arkivets hjemmeside som omdrejningspunkt og originalt kildemateriale som grundlag lærer elever fra 6. til 9. klassetrin om kildelæsning og om kildekritik.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden