0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Torsdag afholdes konferencen 'Læsning som løsning?', der fokuserer på litteraturens potentiale i arbejdet med udsatte børn og unge.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kalender: En kreativ uge, hvor både og billedkunst og unges læselyst er i fokus

Politiken Skoleliv har samlet en lang række af det nye års skole-arrangementer.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tirsdag sker der en masse på Christiansborg. I Folketingssalen finder tredje behandling af forslag til lov om ændring af lov om institutioner for forberedende grunduddannelse sted (L 163). Forslaget er stillet af undervisningsministeren og indebærer, at alle kommuner vil have mulighed for at udpege medlemmer til de første ordinære institutionsbestyrelser.

Samme dag sker første behandling af forslaget til lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om vejledning om uddannelse og erhverv m.v. (L 199), foruden første behandling af forslag til lov om ændring af lov om forberedende grunduddannelse m.v. (L 200). Begge stillet af undervisningsministeren.

Undervisningsudvalget holder udvalgsmøde og åbent samråd med undervisningsminister Merete Riisager (LA) om en mulig sammenhæng mellem fejlslagen inklusion og vold i folkeskolen. Samrådet er åbent for alle og afholdes tirsdag den 19. marts kl. 14.00 i vær. 2-080 på Christiansborg. Samrådsspørgsmål Å er stillet efter ønske fra Annette Lind (S), Jakob Sølvhøj (EL), Carolina Magdalene Maier (ALT), Marianne Jelved (RV) og Jacob Mark (SF).

Kommunernes Landsforening inviterer tirsdag til konference om udsatte børn og unge. Konferencen sætter fokus på helhedsorienteret arbejde med børn, unge og deres familier og foregår på Hotel Nyborg Strand. Anne Marie Willumsen fra VIA University College og Ida Skytte Jakobsen fra Danske Professionshøjskoler er iblandt foredragsholderne.

Torsdag afholdes konferencen 'Læsning som løsning?' på Campus Carlsberg i København. Konferencen er arrangeret af Læs for Livet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, Nationalt Videnscenter for læsning og Professionshøjskolen Absalon og sætter fokus på litteratur og læsning som redskab til at kunne udvikle børn og unges empati, styrke deres sociale kompetencer og give dem ro. Læs mere.

Samme dag går en anden konferencen i luften i Vejle, arrangeret af UCL og Center for Undervisningsmidler. Konferencen fokuserer på det falige løft af elever i udskolingen i dansk og matematik. Der spørges: »Hvad kan vi gøre for, at det faglige løft kommer tidligere i elevernes skoleforløb?« Konferencen løber til og med fredag.

Torsdag inviterer UC Syd ligeledes til den tredje udgave af konferencen Empirisk dannelsesforskning, der finder sted på Vingsted Hotel & Konferencecenter i byen Bredsted og fortsætter til og med fredag.

Fredag står blandt andet i billedkunstens tegn, når Center for Undervisningsmidler i samarbejde med museet for moderne kunst, Arken, holder 'Billedkunstfagets dag'. Dagen er målrettet lærere og pædagoger, der interesserer sig for billedkunstfaget og dets tværfaglige potentialer. Der vil være oplæg om den australske kunstner Patricia Piccininis værker, der netop nu kan opleves på Arken, og hendes udstilling vil være udgangspunkt for diverse workshops.

Du kan også gå på weekend ovenpå et ph.d.-forsvar om skrivning i skolen som autentisk praksis og de potentialer og udfordringer, der hører med til dette, når cand. pæd. i didaktik Marie-Louise Molbæk forsvarer sin ph.d. på DPU. Det foregår i tidsrummet 13-16.

Nedenfor har Politiken Skoleliv samlet en række skole-begivenheder. Hvis du kender til arrangementer, som bør komme med i kalenderen, så skriv endelig til redaktion.skoleliv@pol.dk. På forhånd tak!

25. marts: Læringsseminar - Kan du holde balancen med Begge Hjul på Jorden? Professionshøjskolen Absalon inviterer til læringsseminar. Hør om erfaringerne med at realisere en skoledag med varieret undervisning og gode læringsfællesskaber, hvor bevægelse er en naturlig del af undervisningen. Foregår på Campus Nykøbing i Nykøbing Falster i tidsrummet 13.30-16.30.

26. marts: Er skoleelevers basale færdigheder i orden DPU holder konference med temaet ’Er skoleelevers basale færdigheder i orden?’ Det foregår i København. Læs mere.

26. marts: KL-temamøde om kvalitet i SFO, fritids- og klubtilbud mødet henvender sig til chefer, ledere, konsulenter og medarbejdere, og KL opfordrer til, at kommuner og institutioner tager afsted sammen. Afholdes denne dato i Aarhus. Læs mere.


26. marts: Sproglærerens dag 2019 En dag i grammatikkens tegn! Arrangeres af Københavns Professionsskole. Læs mere.

27. marts: Netværkskonference om skole-virksomhedsarmarbejde. Tektanken inviterer i samarbejde med bl.a. Undervisningsministeriet til konference om hvordan samarbejdet mellem erhverv og skole kan udbredes og udvikles til gavn for elever, lærere, virksomheder og samfundet. Læs mere.

27. marts: Dansklærerens dag 2019
Københavns Professionshøjskole inviterer til en dag i danskfagets tegn. Læs mere.

28. marts: KL-temamøde om kvalitet i SFO, fritids- og klubtilbud denne dag afholdes arrangementet i Roskilde. Læs mere.

29. marts: NCS konference om turbolæring Konferencen vil præsentere de seneste forskningsresultater angående effekterne af intensive læringsforløb. Har disse indsatser positive effekter? Hvis ikke: Hvad kan man gøre i stedet? Foregår i Aarhus. Læs mere.

29. marts: Halvdagskonference - fagpædagogik i et kulturformsperspektiv Konferencens omdrejningspunkt er drøftelsen af en fagdidaktisk modus og terminologi, som ikke bare angår danskfaget, men hele skolens fagrække og virke. Læs mere.

2. april: Konference om talentudvikling og højtbegavede børn og unge Der sættes fokus på talentudvikling, på hvordan man spotter talenter, og hvad man kan gøre i praksis, for at talentet kan udfolde sig i skolen. Foregår på DPU. Læs mere.

2.-3. april: UU Danmarks årskonference Ungdommens Uddannelsesvejledning holder årskonference i Børkop. Læs mere.

2.-3. april: Big Bang-konference
Big Bang-konferencen 2019 er en messe og konference for alle, der underviser, formidler eller forsker i naturfag. Messen foregår i Odense. Læs mere.

3. april: DM i Madkundskab Elever fra hele landet kæmper om den ærede titel som Danmarksmestre i Madkundskab. Det sker i Odense i tidsrummet 8.30-15. Læs mere.

5. april: Danske Skoleelevers generalforsamling
Danske Skoleelever afholder generalforsamling i Hadsten.

9. april: Dialogkonference - nye perspektiver på PPR DPU slår dørene op for den anden årlige dialogkonference om Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Hvordan ser udfordringer i skolen ud fra ledere, lærere og forældres perspektiver, og hvad betyder det for PPR’s opgaver i samarbejdet? Foregår i tidsrummet 9-16. Læs mere.

10. april: Lunch Talk på DPU om Den finske model Hvordan sikres sammenhæng mellem forskning, uddannelse og undervisning i grundskolens fag? Foregår midt i frokostpausen. Læs mere.

8.-12. april: Ollerupkursus
Den Frie Lærerskole i Ollerup holder det årlige kursus. Læs mere.

9. april: Matematiklærerens dag 2019
Dagen sætter fokus på det sidste nye inden for faget matematik og arrangeres af Københavns Professionshøjskole. Læs mere.

10.-11. april: Skolemessen 2018
Skolemessen præsenterer de nyeste analoge, digitale og laborative læremidler inden for alle fag. Bliv klogere.

24.-25. april: Temakonference om det pædagogiske læringscenter Undervisningsministeriet og læringskonsulenterne står for en konference over to dage, der foregår i henholdsvis Vejle og København. Formålet med konferencen er at give kommuner og skoler inspiration til arbejdet med opbygning eller kvalitetssikring af det pædagogiske læringscenter som led i skolens udvikling. Læs mere.

25. april: Temadag om ledelse, der skal løfte naturfagsundervisningen (Vejle)Undervisningsministeriet, Astra og Skoleledeforeningen inviterer til temadag om skolelederes og naturfagvejlederes centrale rolle for udviklingen af naturfagsundervisning. Foregår denne dag i Vejle, men afholdes også i København (30. april) og i Skørping (2. maj). Læs mere.

28.- 30. april: Sceince EXPO i Bella Center Oplev unge forskere fortælle om deres naturfaglige forskning og afprøv nye trends indenfor teknologi og naturvidenskab. Science EXPO er for alle grundskoler og ungdomsuddannelser. Tilmeld din klasse.

28.-30. april: Unge Forskere
Finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence afholdes i Bella Center i København. Læs mere.

29.-30. april: KL's fyraftensmøder om deling af data KL inviterer til to fyraftensmøder om bedre udveksling af relevant viden om børn i overgange. Foregår i tidsrummet 16-19 i henholdsvis KL-Huset og på Scandic Kolding. Tilmelding og info.

29. april-1. maj: Skoleårets planlægning 1 Der undervises i Dansk Friskoleforenings nyeste værktøjer til kalender, arbejdstidsplanlægning og opgavefordeling. For begyndere. Læs mere.

30. april: Temadag om ledelse, der skal løfte naturfagsundervisningen (København)Undervisningsministeriet, Astra og Skoleledeforeningen inviterer til temadag, denne dag i København, om skolelederes og naturfagvejlederes centrale rolle for udviklingen af naturfagsundervisning. Afholdes også i Vejle (den 25. april) og i Skørping (2. maj). Læs mere.

2. maj: Temadag om ledelse, der skal løfte naturfagsundervisningen (Skørping) Undervisningsministeriet, Astra og Skoleledeforeningen inviterer til temadag, denne dag i Skørping, om skolelederes og naturfagvejlederes centrale rolle for udviklingen af naturfagsundervisning. Afholdes også i Vejle (den 25. april) og i København (30. april). Læs mere.

4.-5. maj: Landsmøde i Dansk Friskoleforening
Det årlige landsmøde afholdes med overnatning på Comwell i Kolding.

7. maj: Lunch Talk på DPU Om udfordringer og potentialer i didaktisk forandringsarbejde – erfaringer fra aktionsforskning på tværs af folkeskolens sprogfag. Oplæg ved Line Krogager Andersen. Læs mere.

9. maj: Fremtidens undervisning - vil robotter erstatte lærere? Engelsksproget konference om digitalisering i undervisning. Key note speaker er australske Neil Selwyn fra Monash Universitetet. Foregår på DPU i Nordvest, København. Læs mere og tilmeld dig.

10. maj: National Vidensdag - om Skoleskak Dansk Skoleskak inviterer til National Vidensdag i Odense om, hvordan skak i skolen kan være med til at løse inklusionsudfordringer i skolen. Foregår i tidsrummet 9-15 og efterfølges af Dansk Skoleskaks Årsmøde. Læs mere.

20.-21. maj: Skoleårets planlægning 2 For øvede. I workshops arbejdes der på planlægning af det kommende skoleår. Læs mere.

21. maj: NCS' årlige konference: om mistrivsel i skole og dagtilbud Flere børn mitrives - hvordan sørger vi får, at vores børn kan trives? Konferencen henvender sig til alle med interesse for børns trivsel i dagtilbud og skole. Arragemenetet foregår i Aarhus. Læs mere.


13.-16. juni: Folkemødet på Bornholm I år starter Folkemødet torsdag den 13. juni kl. 11.30 og slutter søndag den 16. juni kl. 12. Som altid foregår det i Allinge på Bornholm. Info og tilmelding.

19. juni: KL's årlige PPR-konference foregår i Nyborg. Info og tilmelding.

28. juli - 4. august: De Fem Musikdage 2019 Musiklærerforeningens ugekursus er for alle, der underviser i musik. Det afholdes på Nørgaards Højskole i Bjerringbo. Information og tilmelding.

August: Sorø-møde
Undervisningsministerens årlige møde for skoleverdenen på Sorø Akademi.

5. september: Status for Literacy 2019
Nationalt videncenter for Læsning holder konference om ny viden inden for læsning, skrivning og sprog. Det foregår på Campus Carlsberg i København. Læs mere her.

5.-6. september: Folkemøde om uddannelse Nørre Nissum er igen i år vært for Uddannelsesdebatten – et gratis folkemøde om uddannelse. Læs mere her.

16.-17. september: Efterskoleforeningens vejlederkonference Efterskoleforeningen afholder den årlige vejlederkonference i Vingsted.

23.-27. september: Naturvidenskabsfestival
Astras Naturvidenskabsfestival har i år temaet ’Vandets hemmeligheder’. Læs mere her.

9. oktober: Danmarks Private Skolers inklusionskonference

11. oktober: Skolernes motionsdag

25.-26. oktober: Danmarks Private Skolers årsmøde

31. oktober-1. november: Skolelederforeningens årsmøde
Skolelederforeningen holder årsmøde i Bella Center i København.

4.- 8. november: Engineering Day I uge 45 kan skoleelever udvikle og teste deres egne løsningsforslag. Det sker i et fire timers forløb med naturfag og engineering. Læs mere.

15.-16. november: Skole og Forældres landsmøde Forældreorganisationen holder årsmødei Nyborg.

Har du arrangementer, som mangler, så send en mail til redaktion.skoleliv@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage