Der skal styr på markedet for digitale læremidler, mener KL, der nu har sendt et pilotforsøg i udbud. Håbet er, at lærere får adgang til de fleste læremidler.
Foto: Jacob Ehrbahn, Ritzau Scanpix

Der skal styr på markedet for digitale læremidler, mener KL, der nu har sendt et pilotforsøg i udbud. Håbet er, at lærere får adgang til de fleste læremidler.

Nyheder

Lærere skal have adgang til flere digitale læremidler: KL sender millionprojekt i udbud

Store forlag dominerer markedet for læremidler i en sådan grad, at det hæmmer den enkelte lærers planlægning af undervisningen, mener DLF. KL har sendt et pilotprojekt i udbud, der skal få de mindre udbydere af læremidler ud i klasseværelserne.

Nyheder
FOR ABONNENTER

I dag er det for svært for lærerne frit at vælge det digitale læremiddel, de ønsker, mener Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening.

De tre største forlag inden for de digitale midler til undervisning sidder så tungt på markedet, at det i sidste ende er umuligt for lærerne at tilrettelægge undervisningen med midler fra de mindre forlag, lyder kritikken.

Det er en tendens, som KL vil gøre op med. Landsforeningen tog sidste år initiativ til at lave et forsøg i en række kommuner, hvor skolerne får adgang til alle læremidler via et digitalt abonnement. Og nu tager KL det næste skridt og sender forsøget i udbud. Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugersstyrelsens hjemmeside.

Den nye model skal sikre, at skoler og lærere får lettere adgang til de læremidler, som de mener passer bedst til den konkrete undervisning, fortæller Peter Pannula Toft, der er kontorchef i KL's Børn og Folkeskoleafdeling.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden