Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mere end hver tiende elev erkender: Vi har begået regelbrud til eksamen

Godt 13 procent af grundskoleeleverne svarer, at de har begået regelbrud til de afsluttende prøver i 9. klasse. Knap 5 procent mener, at de decideret har snydt til prøverne.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når 9. klasseselever er til eksamen, bruger nogle af dem nettet til at finde viden eller svar og kopierer herefter tekst fra hjemmesider, opgaver eller fagbøger uden at lave kildehenvisning. Også selvom det er imod prøvereglerne.

Det viser en ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet. Her svarer godt 13 procent af grundskoleeleverne, at de har begået regelbrud til de afsluttende prøver i 9. klasse i sommeren 2018. Knap 5 procent mener, at de decideret har snydt til prøverne.

Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Når eleverne bliver spurgt til, hvad der skal til for at komme snyd og regelbrud til livs, peger de på mere digital overvågning, begrænsning af digital adgang til de hjemmesider, man ikke må bruge, samt information om præcist, hvor grænserne går for navnlig brugen af internet og hjemmesider. Nogle elever peger også på klare sanktioner som en mulighed.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) mener også, at snyd skal »være vanskeligt og kunne sanktioneres«.

»Vi har allerede  initiativer i gang, som for eksempel bedre tekniske løsninger og mere information om reglerne. Jeg synes også, at det er relevant at give prøverne i gymnasiet et serviceeftersyn for at sikre, at prøverne kan det, de skal, nemlig at afprøve den enkelte elevs faglige formåen baseret på hans eller hendes indsats og uafhængigt af hans eller hendes baggrund og netværk,« udtaler hun i pressemeddelelsen.

Undersøgelsen viser, at en del elever er i tvivl om eksamensreglerne. Undervisningsministeriet oplyser, at man vil udarbejde vejledningsmateriale til folkeskoleelever i foråret 2019 for netop at undgå regelbrud på grund af elevernes tvivl om eksamensreglerne.

Undervisningsministeriet vil også undersøge, om der er behov for yderligere tiltag i forhold til at bekæmpe snyd ved folkeskolens prøver.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden