Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lolland Kommune og Danmarks Lærerforening indgår lokalaftale

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening har indgået en aftale, der fastlægger lærernes undervisningstid og styrker lærernes mulighed for at forberede undervisningen.

Det skriver Lolland Kommune i en pressemeddelelse.

Aftalen er gældende for skoleåret 2019-20 og gælder for lærere og børnehaveklasseledere på alle folkeskoler i kommunen. Den afløser det hidtidige 'tryghedspapir' og imødekommer dermed et længe ventet ønske fra lærerforeningens side.

Med Lolland Kommunes underskrift følger 3,1 millioner kr. til finansiering af aftalen. Det er penge, som bl.a. skal gå til at sikre, at lærerne kan have et årligt maksimalt undervisningstimetal på 780 timer, ligesom rammerne for lærernes forberedelse bliver forbedret.

Fra Lolland Kommunes side hilser formand for Børne- og Skoleudvalget Kasper Roug aftalen velkommen.

»Det har været vigtigt for mig at lytte og anerkende den store indsats, som vores folkeskolelærere yder, og jeg er rigtig glad for, at vi nu kan runde et langt forhandlingsforløb af med en aftale, som begge parter kan se sig selv i. Det er en aftale, som gør det attraktivt at være lærer, og gør det sjovt og lærerigt at være barn i folkeskolen i Lolland Kommune,« udtaler han i pressemeddelelsen

I Lolland-Falsters Lærerforening hilses lokalaftalen også velkommen.

»Lærerne står med en kæmpe opgave og ansvar i deres arbejde. Det er et givet vilkår, men så skal arbejdsforholdene også gøre det muligt at løse opgaven. Med denne aftale har vi, på god dansk aftaletradition, i fællesskab netop forbedret lærernes mulighed for at lave god undervisning for alle elever,« siger formand for den lokale lærerforening, Birger H. Petersen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden