Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Filosofiprofessor Vincent Hendricks er en af forfatterne bag et nyt undervisningsmateriale om digital dannelse. »Hvis ikke vi sætter ind nu, kommer vi til at få endnu mere hate speech og misinformation,« advarer han.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fake news, shitstorm og FOMO: Kendt filosof vil lave eksamen i digital dannelse

Et nyt undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser og gymnasiet skal uddanne børn og unge til et liv med digital påvirkning. For vi mangler normer på nettet, mener filosofiprofessor Vincent Hendricks, der er en af hovedkræfterne bag projektet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forestil dig at sidde ved det grønne bord og trække et eksamensspørgsmål om shitstormens anatomi.

Det kan meget vel blive scenariet fremover, hvis et nyt undervisningsmateriale om digital dannelse bliver udbredt på landets uddannelsesinstitutioner.

Materialet, der torsdag udkommer i bogform med titlen LIKE, henvender sig til folkeskolens udskoling og gymnasiet. Bogen skal klæde elever på til at sortere i de enorme mængder af informationer, de dagligt møder på nettet og de sociale medier.

Blandt andet tager undervisningsmaterialet livtag med højaktuelle emner som shitstorme, fake news og digital mobning. For det er nødvendigt at give børn og unge redskaberne til at få en dybere digital forståelse, mener filosofiprofessor Vincent Hendricks, som sammen med medie- og uddannelsesrådgiver Camilla Mehlsen er redaktør på bogen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden