Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ifølge Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen er aftalen, som Dansk Folkeparti har indgået med regeringen, udtryk for et »kompromis«.
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Ifølge Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen er aftalen, som Dansk Folkeparti har indgået med regeringen, udtryk for et »kompromis«.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF bløder op: Mindre udenlandske donationer fortsat tilladt

Dansk Folkeparti fik inden jul støtte fra S og SF til et totalforbud mod donationer fra lande uden for EU. Alligevel er partiet endt med at lave en aftale med regeringen, der fortsat tillader donationer under 20.000 kroner.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inden jul samlede Dansk Folkeparti et flertal uden om VLAK-regeringen, der ville forbyde donationer til danske friskoler fra lande uden for EU. Men Dansk Folkeparti har alligevel valgt at lave en aftale med regeringen, der fortsat tillader donationer på under 20.000 kroner fra eksempelvis Mellemøsten.

Det vækker undren hos Socialdemokratiet og SF, skriver Jyllands-Posten.

»Jeg ser slet ingen grund til at åbne op for den slags donationer. Jeg synes, at det er et rimeligt princip, at hvis man bor i Saudi-Arabien og har et ønske om at påvirke friskoler i Danmark gennem økonomiske donationer, så siger vi nej tak ,« siger udlændingeordfører Mattias Tesfaye til avisen.

»Det er ærgerligt, at Dansk Folkeparti løber fra sit eget forslag. Et skolevæsen i Danmark skal finansieres af danske penge, det er et principielt spørgsmål,« siger SF’s gruppeformand og undervisningsordfører Jacob Mark til avisen.

Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen siger til Jyllands-Posten, at aftalen med regeringen er udtryk for et »kompromis«. Han understreger samtidig, at de nye regler bliver »langt bedre end dem, som gælder i dag«, hvor der ikke er nogen grænse for donationernes størrelse.

»Det var vigtigt for os at få det her igennem før valget, og det er altid lettere at få ting igennem, hvis man laver et flertal med regeringen. Det tager noget tid at lempe tingene igennem ministerierne og gøre det til lovstof, hvis ikke regeringen selv er interesseret i det,« lyder det fra Alex Ahrendtsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden