Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hvis det går som de frygter i Brønderslev og Faxe, så bliver elevernes hverdag mindre erhvervsrettet, hvis L126 bliver vedtaget.
Foto: Finn Frandsen, Ritzau / Scanpix

Hvis det går som de frygter i Brønderslev og Faxe, så bliver elevernes hverdag mindre erhvervsrettet, hvis L126 bliver vedtaget.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Foregangsskoler i opråb til Riisager: Ny lov om praktiske fag stækker praksisfagligheden

De gode intentioner i at udbrede håndværk og design falmer under kravet om, at det skal være obligatorisk. Det betyder nemlig, at nogle af de kommuner, som udbyder en lang række praktiske valgfag, skal skære ned i de mange tilbud, lyder kritikken.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da regeringen sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF i november indgik en aftale om erhvervsuddannelserne, var et af målene at få mere praksisfaglighed i den danske folkeskole.

Men et punkt i aftalen, der har fået navnet L126, møder hård kritik fra nogle af de kommuner, der er gået forrest i arbejdet med praksisfaglighed og målet om, at flere unge skal vælge en ungdomsuddannelse.

L126 betyder nemlig, at det bliver obligatorisk for elever i folkeskolens 7. og 8. klasse at have enten håndværk og design, musik, billedkunst eller madkundskab, såfremt lovforslaget bliver vedtaget. Og dermed vil nogle kommuner blive nødt til at skære ned i udbuddet af valgfag, selv om de valgfag, de lige nu tilbyder, peger direkte ind på erhvervsuddannelserne, lyder kritikken.

I Brønderslev Kommune ser leder af ungdomsskolen Peter Vestergaard skeptisk på lovforslaget. Det er hans skole, der i den nordjyske kommune står for at udbyde en lang række praksisrettede valgfag til udskolingselever.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden