Merete Rissager mener, at anbefalingen fra stresspanelet er med til at sætte en vigtig debat i gang. Ikke mindst set i lyset af at ForældreIntra til sommer bliver erstattet af Aula.
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Merete Rissager mener, at anbefalingen fra stresspanelet er med til at sætte en vigtig debat i gang. Ikke mindst set i lyset af at ForældreIntra til sommer bliver erstattet af Aula.

Nyheder

Riisager går i rette med stresspanel: Vi løser ikke problemet ved at genindføre kontaktbogen

Undervisningsminister Merete Riisager anerkender, at ForældreIntra kan være et irritationsmoment. Men hun giver ikke regeringens stresspanel ret i, at det ligefrem er en central kilde til stress.

Nyheder

Internettet er kommet for at blive, og det er digital kommunikation mellem skole og hjem også.

Det er budskabet fra undervisningsminister Merete Riisager (LA), efter at regeringens stresspanel mandag foreslog helt at droppe ForældreIntra.

»Vi kommunikerer digitalt i de fleste sammenhænge i dag – det gælder også på skoleområdet. Derfor mener jeg ikke, at vi løser problemet ved at genindføre kontaktbogen og fjerne den digitale infrastruktur mellem skole og forældre,« udtaler Merete Riisager i en skriftelig kommentar til Politiken Skoleliv.

Riisager medgiver, at ForældreIntra kan være »et irritationsmoment«.

»Men om det er ligefrem er en af de største kilder til klinisk stress i vores samfund, tror jeg nu ikke,« lyder det fra ministeren.

Hun understreger, at anbefalingen fra stresspanelet er med til at sætte en vigtig debat i gang. Ikke mindst set i lyset af at ForældreIntra til sommer bliver erstattet af Aula.

»Derfor er det oplagt, at vi tager en debat om, hvad Aula skal kunne, og hvordan det skal indrettes, for at vi undgår digital støj og meddelelsesforurening både for lærere og forældres skyld. Det handler i høj grad også om, hvordan vi bruger ForældreIntra, og her kan skoler og forældre blive bedre til at sætte retningslinjer for kommunikationen.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Forsiden