Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overblik: Det viser evalueringen af karakterskalaen

Regeringen vil ændre 7-trinsskalaen. Det sker efter offentliggørelsen af en større evaluering af karakterskalaen, som ud over en række mangler også peger på enkelte styrker. Vi giver dig her et overblik over evalueringen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Eleverne oplever 7 som en dårlig karakter. 13-tallet mangler til den ekstraordinære præstation. Og midterkaraktererne er for brede og upræcise. Det er nogle af konklusionerne i den evaluering af 7-trinsskalaen, som Uddanelses- og Forskningsministeriet netop har offentliggjort. Få alle konklusionerne her:

Karaktererne på midten er for brede
Evalueringen peger på, at karaktererne 4, 7 og 10 på midten af skalaen er sværere at bruge end resten af skalaen. Det skyldes, at de tre karakterer er så brede, at de skal rumme for forskellige niveauer i præstationerne.

Med overgangen fra 13-skalaen til 7-trinsskalaen var en af begrundelserne for at indføre et større spring ellers at understøtte en tydelig differentiering mellem karaktererne og dermed en større sikkerhed i karaktergivningen, fordi det med 13-skalaen kunne være svært at afgøre, om en given præstation for eksempel skulle vurderes til 7, 8 eller 9.

Men evalueringen peger altså på, at de store spring på midten af skalaen for størstedelen af bedømmerne ikke har medført en større sikkerhed i karaktergivningen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden