Reportage fra første skoledag på Guldberg Skole på Nørrebro. Elever i 0.B
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Reportage fra første skoledag på Guldberg Skole på Nørrebro. Elever i 0.B

Nyheder

Bedre jobs, mere stabile parhold og højere karakterer: Sen skolestart gavner hele familien

Når et barns skolestart udskydes, påvirker det hele familien, viser ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed. Lærere og pædagoger kritiserer udvikling i retning af tidligere skolestart.

Nyheder
FOR ABONNENTER

Forældre, der udskyder deres barns skolestart, kan få bedre jobs, mere stabile parhold og højere karakterer til de øvrige børn, viser ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Forskningsenheden har undersøgt, hvordan det er gået familier, som har ladet deres børn få et år mere i børnehaven. Udskydelsen betyder, at morens beskæftigelse i gennemsnit forbedres i årene omkring skolestart. Samtidig viser studiet, at forældrenes parforhold generelt bliver mere stabilt.

Endelig viser forskningen, at ældre søskende også påvirkes. Hvis en ældre bror eller søster er tæt på sin 9.-klasse-eksamen, når skolestarten udskydes, kan nogle af eksamenskaraktererne stige.

»Det overraskede os, at der var så stærk påvirkning på familien. De familier, som får udskudt skolestarten, har gavn af det på mange områder,« siger seniorforsker Rasmus Landersø, der er en af forskerne bag undersøgelsen, som er baseret på data fra Danmarks Statistik om 132.039 børn født mellem 1986 til 2000.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden