Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsøget med sprogprøver indeholder 27 delprøver fordelt over tre runder. (Arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forsøget med sprogprøver indeholder 27 delprøver fordelt over tre runder. (Arkivfoto).

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan foregår de nye sprogprøver i 0. klasse

713 elever rundt om i landet har gennemført første runde af de omstridte sprogprøver. På Tingbjerg Skole er man positiv over for udformningen af sprogprøverne, som »fjerner presset« fra børnenes skuldre.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hver uge sidder eleverne i børnehaveklassen på Tingbjerg Skole i rundkreds og øver sig på sprog. De træner for eksempel med billeder. Det kunne være et hus og en bjørn. Hvilket sammensat ord kan det give? Bjørnehus?

»Det behøver ikke at være et konventionelt ord, som vi kender betydningen af. De skal bare forstå, at man kan sammensætte ord,« forklarer Manja Iversen, der er vejleder i dansk som andetsprog på Tingbjerg Skole i Brønshøj.

Skolen er en af de 24 skoler, der deltager i regeringens forsøg med sprogprøver i 0. klasse, som Undervisningsministeriet gennemfører i dette skoleår.

Som tovholder på forsøget på Tingbjerg Skole er Manja Iversen med til at vurdere elevernes sprog - eksempelvis deres evner til at konstruere et ord som bjørnehus og forstå, at det betydningsbærende ligger i anden halvdel af ordet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden