Forsøget med sprogprøver indeholder 27 delprøver fordelt over tre runder. (Arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forsøget med sprogprøver indeholder 27 delprøver fordelt over tre runder. (Arkivfoto).

Nyheder

Sådan foregår de nye sprogprøver i 0. klasse

713 elever rundt om i landet har gennemført første runde af de omstridte sprogprøver. På Tingbjerg Skole er man positiv over for udformningen af sprogprøverne, som »fjerner presset« fra børnenes skuldre.

Nyheder
FOR ABONNENTER

Hver uge sidder eleverne i børnehaveklassen på Tingbjerg Skole i rundkreds og øver sig på sprog. De træner for eksempel med billeder. Det kunne være et hus og en bjørn. Hvilket sammensat ord kan det give? Bjørnehus?

»Det behøver ikke at være et konventionelt ord, som vi kender betydningen af. De skal bare forstå, at man kan sammensætte ord,« forklarer Manja Iversen, der er vejleder i dansk som andetsprog på Tingbjerg Skole i Brønshøj.

Skolen er en af de 24 skoler, der deltager i regeringens forsøg med sprogprøver i 0. klasse, som Undervisningsministeriet gennemfører i dette skoleår.

Som tovholder på forsøget på Tingbjerg Skole er Manja Iversen med til at vurdere elevernes sprog - eksempelvis deres evner til at konstruere et ord som bjørnehus og forstå, at det betydningsbærende ligger i anden halvdel af ordet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden