Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Elevers svar i trivselsmålinger er en vigtig del af lærerarbejdet i en række kommuner.
Foto: Anders Birch / Ritzau Scanpix

Elevers svar i trivselsmålinger er en vigtig del af lærerarbejdet i en række kommuner.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal kommuner selv købe sig til trivselsmålinger? I Randers spørger de til børnenes ve og vel

Torsdag indskærpede en række politikere anført af undervisningsministeren, at de nationale trivselsmålinger ikke må bruges til at kigge på de enkelte elevers besvarelser. Men den praksis sætter kommunerne i en »juridisk klemme,« påpeger Randers Kommune. De er en af en række kommuner, der køber adgang til private udbydere af trivselsmålinger, for at de kan tilgå elevernes svar.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Har du ondt i maven, når du er i skole? Føler du dig alene i skolen? Er der nogen, der driller dig, så du bliver ked af det?

Sådan lyder nogle af spørgsmålene i den nationale trivselsmåling, som Undervisningsministeriet gennemfører blandt eleverne i folkeskolen.

Undersøgelsen foregår med elev-login, men det er flere gange blevet indskærpet fra blandt andre undervisningsminister Merete Riisager (LA), at kommunerne ikke må bruge elevernes svar i det daglige arbejde med børnene.

Så sent som torsdag besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at stramme reglerne omkring de nationale trivselsmålinger netop for at sikre, at elevernes besvarelser forbliver anonyme for kommunerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden