Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arkivfoto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eleverne strømmer til Københavns folkeskoler - men det er dyrt for kommunen

Over 700 flere børn end beregnet vælter ind i den københavnske folkeskole, mens færre går i friskole. Det koster kommunen millioner, som findes ved at skære i udgiften per elev.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den københavnske folkeskole er ved at vinde terræn tilbage fra fri- og privatskolerne.

Alene i de første tre kvartaler af i år steg antallet af børn fra 0. til 9. klasse i Københavns Kommunes skoler med 714 flere børn, end der var budgetteret med. Det fremgår af tal fra kommunens børne- og ungdomsforvaltning.

En del af fremgangen skyldes, at friskolernes andel af byens elever på et par år er faldet fra 25 til 24 procent, og det glæder mange politikere på Rådhuset. Men det giver dem også panderynker. For udgifterne til at huse og undervise de ekstra elever betyder, at kommunens skolevæsen mangler over 40 millioner kroner i år.

I det kommende år betyder de øgede udgifter efter en politisk beslutning i Borgerrepræsentationen, at hver folkeskole får cirka 1 procent mindre per elev fra kommunekassen at undervise for.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden