I 2017 indførte den norske regering en femårig praksisrettet læreruddannelse. Herhjemme har både Liberal Alliance og Radikale talt om at gøre læreruddannelsen længere.  (Arkivfoto)
Foto: Peter Hoved Olesen/Ritzau Scanpix

I 2017 indførte den norske regering en femårig praksisrettet læreruddannelse. Herhjemme har både Liberal Alliance og Radikale talt om at gøre læreruddannelsen længere. (Arkivfoto)

Nyheder

Sådan har Norge indført en 5-årig læreruddannelse

I Norge bliver de lærerstuderende nu kandidater. Det handler ikke om at akademisere skolen, men tværtimod om at nærme sig den, siger dekan på norsk læreruddannelse og medlem af ekspertgruppen om læreruddannelsen i Danmark.

Nyheder
FOR ABONNENTER

Hvordan ændrer man læreruddannelsen og gør den femårig?

I Norge har de netop været igennem den øvelse, og den nye norske læreruddannelse slog dørene op i 2017. Herhjemme blusser debatten om en længere læreruddannelse jævnligt op, og flere partier så gerne, at den blev femårig.

Men hvordan gør man lærere til kandidater? Og måske endnu vigtigere - hvordan gør man det, uden at uddannelsen bliver for teoretisk?

Det har Elaine Munthe nogle bud på. Hun er dekan ved Fakultetet for Utdanningsvitenskap og Humaniora i Stavanger og desuden medlem af ekspertgruppen for læreruddannelsen i Danmark.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden