Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I 2017 indførte den norske regering en femårig praksisrettet læreruddannelse. Herhjemme har både Liberal Alliance og Radikale talt om at gøre læreruddannelsen længere.  (Arkivfoto)
Foto: Peter Hoved Olesen/Ritzau Scanpix

I 2017 indførte den norske regering en femårig praksisrettet læreruddannelse. Herhjemme har både Liberal Alliance og Radikale talt om at gøre læreruddannelsen længere. (Arkivfoto)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan har Norge indført en 5-årig læreruddannelse

I Norge bliver de lærerstuderende nu kandidater. Det handler ikke om at akademisere skolen, men tværtimod om at nærme sig den, siger dekan på norsk læreruddannelse og medlem af ekspertgruppen om læreruddannelsen i Danmark.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan ændrer man læreruddannelsen og gør den femårig?

I Norge har de netop været igennem den øvelse, og den nye norske læreruddannelse slog dørene op i 2017. Herhjemme blusser debatten om en længere læreruddannelse jævnligt op, og flere partier så gerne, at den blev femårig.

Men hvordan gør man lærere til kandidater? Og måske endnu vigtigere - hvordan gør man det, uden at uddannelsen bliver for teoretisk?

Det har Elaine Munthe nogle bud på. Hun er dekan ved Fakultetet for Utdanningsvitenskap og Humaniora i Stavanger og desuden medlem af ekspertgruppen for læreruddannelsen i Danmark.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden