Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Formand for skolebestyrelsen på Iqra Privatskole Jacob Jabr under en demonstration mod fratagelsen af statsstøtte til den muslimske friskole foran Christiansborg.
Foto: Kristoffer Kræn Sørensen

Formand for skolebestyrelsen på Iqra Privatskole Jacob Jabr under en demonstration mod fratagelsen af statsstøtte til den muslimske friskole foran Christiansborg.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 dage med formand for lukningstruet friskole: »Jeg er rasende over at være offer for den tidligere bestyrelse«

Den muslimske friskole Iqra Privatskole er på randen af lukning, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har trukket statsstøtten til skolen. Formand for skolebestyrelsen Jacob Jabr ser tilbage på fem dage med glødende telefon, gentagne kampe og et lille lys i mørket.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg driver til hverdag en lille, lokal køreskole med min kone, og i dag står jeg op helt som normalt, selv om sagen om vores statstilskud hænger over hovedet. Sådan har det været i nogle uger nu. Egentlig forventede jeg svar fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) på, om skolen kan køre videre, mandag. Det betyder, at jeg efterhånden ikke forventer et svar lige med det samme, selv om jeg konstant tænker på afgørelsen. Det står jo helt klart for mig, at skolen ikke kan køre videre uden statstilskud. Det kan ingen friskoler.

Jeg tænker hele tiden, at det nok skal gå. Jeg kan ikke rigtig forestille mig, at man vil tage skolen fra 400 elever. Vi har fire børn, der møder klokken 8. De to ældste går på Iqra, som jo ligger på Nørrebro, og vi bor på Amager, så der skal være tid til, at de kan komme afsted i god tid, inden skolen starter.

Mine to børn, der går på Iqra, går i 7. og 9. klasse. Den ældste er især meget optaget af afgørelsen, for han ved ikke, om han kan gennemføre sine terminsprøver, og om han kan afslutte sin skoletid på sin egen skole med egne venner. Han spørger ofte ind til, hvad jeg ved, og hans klassekammerater prøver også at skaffe information via ham, fordi de ved, at jeg er formand for skolebestyrelsen.

Jeg tjekker min mail oftere end normalt i løbet af dagen, som jeg bruger på kontoret på Amager. Omkring klokken 16.15 kommer der så en besked ind. Jeg læser den på min iPad på kontoret. Jeg bliver helt stille.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden