Bent Meier Sørensen har selv indført forbud mod både mobiltelefoner og computere til hans forelæsninger på CBS, hvor de studerende tager noter i hånden.
Foto: Pressefoto/Kristeligt Dagblads Forlag

Bent Meier Sørensen har selv indført forbud mod både mobiltelefoner og computere til hans forelæsninger på CBS, hvor de studerende tager noter i hånden.

Nyheder

Professor advarer mod mobiler i skolen: Det er en kæmpestor misforståelse at tro, at skærmen er neutral

Teknologien svækker elevernes evne til at fordybe og koncentrere sig. Derfor burde de danske politikere lade sig inspirere af det franske forbud mod mobiltelefoner i skolen. Det mener filosofiprofessor Bent Meier Sørensen.

Nyheder
FOR ABONNENTER

Jeg taler med filosofiprofessor Bent Meier Sørensen over telefonen. Mens han gentager en indigneret advarsel om, at amerikanske tech-giganter er ved at vinde alt for meget indpas i skolen, går jeg ud af det Word-dokument, jeg tager noter i. Jeg åbner min browser, og jeg tjekker både Twitter og det program, hvor vi kan se, hvor mange der er inde og læse vores artikler.

Jeg lægger nærmest ikke selv mærke til min lille afvej. Det er bare noget, jeg gør. Men jeg kommer i tanker om den, da jeg efterfølgende udskriver interviewet og opdager, at der faktisk er noget af det, som Bent Meier Sørensen har sagt, som jeg ikke har hørt.

Ironisk nok er grunden til, at jeg overhovedet taler med Bent Meier Sørensen, at han er aktuel med bogen Skærmens Magi.

Bogens pointe er kort sagt, at teknologien forstyrrer os. Den lokker os. Og den afbryder os. Og hvis et voksent menneske som mig ikke engang kan finde ud af at håndtere det, hvorfor så tro at børn ikke bliver fristet af andet end læringsportaler, når læreren stikker dem en iPad?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden