Arbejdet med en kandidatuddannelse til naturfaglige lærere går nu i gang

Universiteter og professionshøjskoler har fået midler til at udvikle og starte en ny kandidatuddannelse målrettet naturfags- og matematikundervisning i grundskolen.

Nyheder

Da undervisningsminister Merete Riisager (LA) og statsminister Lars Løkke (V) tilbage i marts præsenterede regeringens naturvidenskabsstrategi, var en af ambitionerne at give lærere mulighed for at tage en kandidatuddannelse målrettet naturfags- og matematikundervisning i grundskolen. Nu kan arbejdet med at skabe uddannelsen gå i gang.

Et konsortium, som har Københavns Universitet i spidsen og derudover består af fire andre universiteter og seks professionshøjskoler, har nemlig fået godkendt deres ansøgning om at få midler til at udvikle og starte den nye kandidatuddannelse.

Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

»Med den nye kandidatuddannelse kan eleverne i folkeskolen få endnu dygtigere naturfagslærere i grundskolen. De skal være med til at tænde elevernes naturlige nysgerrighed og øge deres motivation for at undersøge og blive klogere på naturvidenskabelige spørgsmål. Derfor er jeg meget glad for den brede opbakning og samarbejde blandt forsknings- og vidensmiljøerne til initiativet. Det tegner til at blive rigtig godt,« udtaler undervisningsminister Merete Riisager i pressemeddelelsen.

Målet er, at kandidatuddannelsen kan udbydes med studiestart fra 2020.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Forsiden