Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arbejdet med en kandidatuddannelse til naturfaglige lærere går nu i gang

Universiteter og professionshøjskoler har fået midler til at udvikle og starte en ny kandidatuddannelse målrettet naturfags- og matematikundervisning i grundskolen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da undervisningsminister Merete Riisager (LA) og statsminister Lars Løkke (V) tilbage i marts præsenterede regeringens naturvidenskabsstrategi, var en af ambitionerne at give lærere mulighed for at tage en kandidatuddannelse målrettet naturfags- og matematikundervisning i grundskolen. Nu kan arbejdet med at skabe uddannelsen gå i gang.

Et konsortium, som har Københavns Universitet i spidsen og derudover består af fire andre universiteter og seks professionshøjskoler, har nemlig fået godkendt deres ansøgning om at få midler til at udvikle og starte den nye kandidatuddannelse.

Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

»Med den nye kandidatuddannelse kan eleverne i folkeskolen få endnu dygtigere naturfagslærere i grundskolen. De skal være med til at tænde elevernes naturlige nysgerrighed og øge deres motivation for at undersøge og blive klogere på naturvidenskabelige spørgsmål. Derfor er jeg meget glad for den brede opbakning og samarbejde blandt forsknings- og vidensmiljøerne til initiativet. Det tegner til at blive rigtig godt,« udtaler undervisningsminister Merete Riisager i pressemeddelelsen.

Målet er, at kandidatuddannelsen kan udbydes med studiestart fra 2020.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden