Line Sort er studerende og ordblind. Hendes ordblindhed blev førstkonstateret, da hun var begyndt at læse teologi.
Foto: Louise Herrche Serup

Line Sort er studerende og ordblind. Hendes ordblindhed blev førstkonstateret, da hun var begyndt at læse teologi.

Nyheder

Ny rapport: Ordblinde hjælpes for sent og for tilfældigt

Halvdelen af unge ordblinde var ti år eller yngre, da de blev opmærksomme på deres læsevanskeligheder. Men kun hver fjerde var testet, da de fyldte 11 år.

Nyheder
FOR ABONNENTER

For sent og for forskelligt fra kommune til kommune.

Sådan opsummeres den danske indsats for ordblinde i en ny undersøgelse lavet af Epinion for Egmont Fonden. Undersøgelsen viser blandt andet, at halvdelen af ordblinde var ti år eller yngre, da de blev opmærksomme på deres læsevanskeligheder. Alligevel var det kun hver fjerde, som var testet, før de fyldte 11 år.

»Børnene siger, at det er en lettelse at blive testet. Det skal vi lytte til. For når vi spørger børnene, er de godt klar over, at de har udfordringer med at læse. Men de voksne ser det ikke altid. Derfor synes vi, at det er vigtigt, at børnene bliver testet tidligt,« siger Henriette Christiansen, som er direktør i Egmont Fonden.

»I dag kan man identificere risiko for ordblindhed helt nede fra 0. klasse. Undervisningsministeriet anbefaler, at børn screenes i 0. klasse. Det er nogle kommuner begyndt at gøre, men det er ikke udbredt. Og det på trods af, at vi ved, at den tidligere indsat er helt afgørende for, at ordblinde senere kan gennemføre en ungdomsuddannelse,« siger hun.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden