Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pressefoto
Foto: Pressefoto
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kampvalg afgjort i Skole og Forældre: Næstformand overtager formandsposten

Rasmus Edelberg overtager posten som formand for Skole og Forældre efter Mette With Hagensen. Han blev valgt på på foreningens landsmøde i Nyborg lørdag, hvor det blev til en sikker sejr over de tre modkandidater.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Forældrene i den danske folkeskole har fået en ny stemme. Rasmus Edelberg blev lørdag eftermiddag valgt som formand for Skole og Forældre på foreningens landsmøde i Nyborg.

Rasmus Edelberg har i de seneste tre år været næstformand i Skole og Forældre, og han overtager formandsposten efter Mette With Hagensen.

Da Mette With Hagensen blev valgt for seks år siden, var hun den eneste kandidat, der stillede op. Denne gang har der til gengæld været skruet op for spændingen. Fire kandidater har nemlig duelleret om retten til at kalde sig formand for Skole og Forældre.

Men det blev en sikker sejr til Rasmus Edelberg, som fik 101 af de i alt 163 afgivne stemmer. Janus Boye fik 40 stemmer, mens Juliane Overgaard og Susanne Clausen hver fik 11 stemmer. Og det glæder den nyvalgte formand, at baglandet bakker så massivt op om ham.

»Det betyder, at jeg har et stærkt mandat til at være den, jeg er, og stå på de værdier, jeg har. Og det giver et godt udgangspunkt for at fortsætte den retning, som Mette og jeg som formandsskab har sat. Det er overvældende at blive valgt af sådan en forsamling,« siger Rasmus Edelberg, som er skolebestyrelsesmedlem på Frederiksberg og til daglig arbejder som sekretariatschef for Udbetaling Danmarks bestyrelse.

Hvilken formand kommer du til at være i forhold til Mette?

»Jeg har en anden baggrund. Jeg har tidligere været tillidsrepræsentant for en stor virksomhed for 60.000 medarbejdere i Europa. Jeg har prøvet at arbejde strategisk for en fælles sag i et intenst politisk miljø. Jeg arbejder til daglig med velfærdspolitik på nationalt niveau som embedsmand. Jeg kender politisk kultur og processerne - the game. De erfaringer vil jeg uundgåeligt komme til at bringe i spil. Der har jeg et andet udgangspunkt end Mette. Men vi deler retningen, værdierne og målene.«

Flere af dine modkandidater har slået sig op på en kritik af, at foreningen og formandsskabet er for fokuseret på København og kommer for lidt ud i landet. Hvordan forholder du dig til den kritik?

»Det er fair nok i en valgkamp at komme lidt hurtigt ud af starthullerne og komme med kritikpunkter, men i mine øjne er det en pseudodebat. Hele landet er repræsenteret i hovedbestyrelsen. Vi er en demokratisk forening, som vælger lokale repræsentanter, som sætter retning og mål for, hvad vi skal.«

»Jeg kommer også til at rejse rundt til skolebestyrelser i alle landsdele, men kan ikke være over det hele. Jeg skal være med til at ændre og udvikle skolepolitikken. Og så skal jeg være med til at lede foreningen og mobilisere de kræfter, der skal til, så vi kan være til stede derude. Hvis vi er flere om det, står vi stærkere.«

Mette With: Pas på folkeskolen

Mette With Hagensen har været formand for Skole og Forældre i seks år, men træder af, fordi hun snart ikke har børn i folkeskolen længere.

»Mine børn er videre, og det skal jeg også. Og nu bliver det svært…,« lød det fra en tydeligt berørt Mette With Hagensen, da hun lørdag formiddag gav sin formandsberetning på generalforsamlingen.

»Jeg er pissestolt af vores forening. Så pas på den, pas på folkeskolen,« sagde hun og blev mødt med stående applaus.

Skole og Forældres hovedbestyrelse skal på et møde i januar vælge en konstitueret næstformand, som skal varetage posten, indtil der på næste års generalforsamling vælges en ny næstformand.

Skoleliv har tidligere interviewet Rasmus Edelberg om hans mærkesager. Læs artiklen her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden