Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Skolesamarbejde i Nord
Foto: Skolesamarbejde i Nord

For at højne interessen for erhvervsuddannelserne har 500 elever fra ni skoler været ude og besøge blandt andet virksomheder.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skolesamarbejde får elever til at skifte gymnasiedrømme ud med erhvervsuddannelser

Ni skoler og ungdomsskolen i Odense er gået sammen om et projekt, som skal vække de ældste elevers interesse for erhvervsuddannelser. Det har nu fået hver 12. elev til at skifte mening og foretrække en erhvervsuddannelse.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvad er vigtigt, hvis man gerne vil have flere af udskolingseleverne til at fatte interesse for erhvervsuddannelser?

Først og fremmest er det afgørende, at eleverne prøver kræfter med noget, de selv synes er interessant. Og at de på egen hånd udforsker faget og de karrieremuligheder, det åbner op for. Og så er det nødvendigt at have lokale uddannelsessteder og virksomheder med på vognen, så eleverne kan komme ud og få rigtigt værktøj, hårprodukter og brøddej i hænderne.

Det er i korte træk filosofien bag udviklingsprojektet ’Unge i uddannelse og job’, som er skabt af ni folkeskoler og ungdomsskolen i Odense, der tilsammen udgør Skolesamarbejdet i Nord. Et projekt, som har fået hver tolvte elev til at skifte mening og foretrække erhvervsuddannelse frem for gymnasiet, og som er blandt de nominerede til DM i Skoleudvikling.

»Den grundlæggende idé med projektet er, at de unge vælger sig ind på en retning efter egen interesse, og så kommer de ud og oplever det hands on, får nogle erfaringer med faget og bliver klogere på den virkelighed og de muligheder, det rummer,« fortæller Erik Rasmussen, som er viceungdomsskoleleder og formand for Skolesamarbejdet i Nord.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden