Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny forperson for de lærerstuderende: Sådan kan vi gøre læreruddannelsen bedre

Der er brug for mere praktik og bedre kobling mellem teori og praksis, og så skal to nye fag afløse KLM-faget, lyder det fra Rasmus Holme Nielsen, som er kommende forperson for de lærerstuderende.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selv om det kun er få år siden, at læreruddannelsen blev lavet om, så er der allerede nu grund til at justere uddannelsen.

Sådan lyder budskabet fra Rasmus Holme Nielsen, der i weekenden blev valgt som kommende forperson for Lærerstuderende Landskreds. Han afløser til februar Jenny Marie Jørgensen og i samme ombæring ændres titlen fra 'formand' til 'forperson'.

»Det er helt centralt, at uddannelsen får en bedre kobling til praksis. Der er mange elementer som for eksempel relationskompetence, klasseledelse og forældresamarbejde, hvor det er nødvendigt, at teorien også bliver bundet op på praktiske erfaringer,« siger han.

Derfor mener den kommende forperson, at der er brug for at opjustere praktikken. I dag er de studerende i praktik tre gange af seks ugers varighed i løbet af fire år, men det betyder, at der kan gå lang tid i mellem, at man er i praktik.

»Vi har en drøm om, at man kommer i praktik hvert år, så man i højere grad kan koble undervisningen til praksis,« siger han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden