Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I 16 år har Jørgen Drost Hundebøll været leder på Ubberud Skole.
Foto: Ubberud Skole

I 16 år har Jørgen Drost Hundebøll været leder på Ubberud Skole.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoleleder på pension: »Vi arbejdede langt mere professionelt for 37 år siden«

Nye arbejdstidsregler, talrige test og flere politiske krav presser folkeskolen, mener skoleleder, der i efteråret gik på pension. Han savner en tid, hvor der var plads til at gå omveje for at danne børnene.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lærerne er blevet mindre professionelle i de 37 år, Jørgen Drost Hundebøll har arbejdet i folkeskolen. Det skyldes ikke, at ambitionerne er blevet mindre - så langt fra - men derimod at de mange krav fra politisk hold gør det vanskeligt at opretholde autonomien, siger den nyslåede pensionist.

Efter 16 år som skoleleder på Ubberud Skole i Odense - og før det fem år som viceskoleleder og 16 år som lærer - gik han i efteråret på pension.

Hvorfor blev du lærer?

»Jeg ville enten være journalist eller lærer. Da jeg kom i realen, fik jeg en klasselærer, hvor jeg tænkte, at hvis jeg kunne arbejde med børn og udvikle dem på den måde, som hun gjorde, så ville jeg gerne være lærer. Hun var sådan en lærer, man kunne snakke med. En lærer, som brugte sine ferier på at tage på lejrskole med os børn. Som havde det som et kald at blive lærer. Jeg blev også lærer af et kald.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden