Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Faldende elevtal og stram økonomi har presset mange kommuner til at lukke eller sammenlægge folkeskoler.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommunale beslutninger skubber elever til privatskolerne: »Man har lavet en skolestruktur, hvor man har skræmt forældrene væk«

Når kommuner laver strukturændringer, hvor folkeskoler bliver lukket eller lagt sammen, så stiger andelen af elever på fri- og privatskoler markant. Det viser Politiken Skolelivs kortlægning.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forældrene flygter fra folkeskolen. Sådan lyder det ofte i skoledebatten. Og det er da også sandt, at flere og flere børn går på fri- eller privatskoler.

Men måske kunne man lige så godt sige, at det er kommunerne, som flygter fra folkeskolen. I hvert fald viser en kortlægning, som Politiken Skoleliv har lavet, at der i en række kommuner er en tæt sammenhæng mellem kommunale beslutninger om at ændre skolestrukturen og den stigende andel af elever, der går på fri- eller privatskoler.

Tag for eksempel Stevns Kommune. I 2007 gik 11 procent af eleverne på en fri- eller privatskole. 10 år efter var det tal steget til 27,8 procent. I den lokale lærerkreds er formand Pernille Nørgaard ikke i tvivl om forklaringen:

»Der er en helt åbenlys årsag – nemlig at man i 2012 besluttede at indføre en ny skolestruktur, hvor man lukkede tre små skoler. På to af dem opstod der i stedet friskoler,« siger hun.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden