Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Elever fra prøvefri friskoler sættes bagest i gymnasie-køen

Folketingets Undervisningsudvalg møder tirsdag repræsentanter for de 30 prøvefri friskoler. Skolerne føler, at deres elever bliver diskrimineret i forhold til at komme i gymnasiet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På Middelfart Friskole har man den opfattelse, at karakterer og afgangsprøver fjerner fokus fra det, skolen handler om, nemlig at lære frem for at præstere. Derfor har skolen ligesom 29 andre frie grundskoler i Danmark valgt at være prøvefri.

Men det er et valg, som nu viser sig at være en stor ulempe for de elever, som gerne vil i gymnasiet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

»Hidtil har vi kunnet sende vores elever til en optagelsesprøve, som de lokale gymnasier havde udarbejdet. Nu kommer der en central prøve fra ministeriet, som vi ikke kan få at vide, hvad går ud på, og som først finder sted på et tidspunkt, hvor elever fra folkeskolen allerede har fået at vide, hvilket gymnasium de er optaget på,« fortæller Helle Jørgensen, skoleleder på Middelfart Friskole til Kristeligt Dagblad.

De nye regler er indeholdt i en bekendtgørelse fra Undervisningsministeriet, som er en effekt af gymnasiereformen fra 2016. Men sammen med to andre ledere og en bestyrelsesformand har Helle Jørgensen nu stillet sig i spidsen for en protest fra de prøvefri skolers side, og de fire friskolefolk får tirsdag foretræde for Folketingets Undervisningsudvalg.

»Vores elever har et retskrav på at komme ind på en ungdomsuddannelse, hvis de er egnet til det. Men fordi det bliver afklaret så sent, bliver det ikke nødvendigvis det gymnasium, de helst vil gå på,« siger Helle Jørgensen.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden