Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Siden det første danske lærerseminarium åbnede i 1791, er læreruddannelsen blevet reformeret ti gange – heraf fire gange inden for de seneste 20 år.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Status på læreruddannelsen: For mange moduler og for lidt sammenhæng

Mens evalueringen af læreruddannelsen er lige på trapperne, tager tre nøgleaktører temperaturen på, hvad der efter deres mening er lykkedes – og ikke lykkedes på uddannelsen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Læreruddannelsen er ved at blive evalueret, og denne gang er der rent faktisk nogle studerende, der er nået at blive færdige, siden den blev reformeret sidst.

»Ved tidligere reformer i nyere tid er læreruddannelsen blevet justeret, inden man har set, hvad den eksisterende uddannelse har betydet for dem, der gennemførte,« siger Andreas Rasch-Christensen, der er forskningschef på VIA University College, og som har skrevet ph.d. om læreruddannelsen på dansk og internationalt plan.

Centralt for den seneste forandring af læreruddannelsen står modulopdelingen af undervisningen samt den såkaldte kompetencemålsstyring. Elementer, der begge er en del af en større trend i uddannelsesverdenen.

Men ifølge Andreas Rasch-Christensen mangler den danske læreruddannelse sammenhængskraft.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden